Το επόμενό σου ταξίδι έχει προορισμό την κεντρική Ευρώπη

Η Τσεχία σε καλεί για μια νέα περιπέτεια.

Από το Παρίσι μέχρι τη Στοκχόλμη, υπάρχουν ένα σωρό προορισμοί για να ταξιδέψεις στην Ευρώπη και η αλήθεια ότι όλοι έχουν την ομορφιά τους. Ειδικά, όμως στην κεντρική Ευρώπη υπάρχουν πόλεις που είναι αυτό που λέμε «διαμαντάκια». Στην προκειμένη, λέμε να μιλήσουμε για ένα μέρος που συνδυάζει ομορφιά, ιστορία και προσιτές τιμές. Και αν δεν έχεις καταλάβει ακόμη αρχικά να σου πούμε, ότι μιλάμε για πόλη κοντά στην Πράγα -πρωτεύουσα της Τσεχίας- που μπορεί να σε «ταξιδεύει» πίσω στον χρόνο δικαιώνοντας απόλυτα τη φήμη της ρομαντικής πόλης που σου γεννά μια βαθιά επιθυμία να την επισκεφτείς.

Γιατί να επιλέξεις την Πράγα;

Η Ευρώπη είναι γεμάτη από μέρη από όμορφα μέρη και η Τσεχία είναι ένα από αυτά και ανάμεσα στα άλλα είναι και οικονομικά προσιτή. Ωστόσο, πέρα από αυτά που ήδη είναι γνωστά υπάρχει ένα μέρος κοντά στην Πράγα που μπορείς να το επισκεφτείς με τρένο. Είναι η πόλη Český Krumlov και βρίσκεται κοντά στα νότια σύνορα της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Dupe trend: Θα είναι σαν να πήγες στο Παρίσι αλλά θα είσαι Βουκουρέστι

Εάν θελήσεις λοιπόν να κατέβεις εδώ για ένα ποτό να ξέρεις πως θα δώσεις € 1,75. Επίσης, η πόλη έχει χαρακτηριστεί ως τουριστικό σημείο και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, εάν θες τέτοιες διακοπές. Το ιστορικό κέντρο απλώθηκε γύρω από ένα κάστρο που χτίστηκε το 1253, και ως εκ τούτου το μέρος είναι μια οπτική απόλαυση αρχιτεκτονικής για τους λάτρεις της ιστορίας.

 

 

Πότε να πας

Μάλλον η ιδανική περίοδος είναι το καλοκαίρι και αυτό γιατί η πόλη φιλοξενεί μια μεγάλη εκδήλωση γνωστή ως «Five-Petalled Rose Festival», όπου το μέρος μετατρέπεται σε μια μεσαιωνική πόλη που γιορτάζει την ιστορία της. Παραστάσεις και εκδηλώσεις, αλλά και συναυλίες κατακλύζουν την πόλη.

Άσε το Αιγαίο και άρχισε να τσεκάρεις προς Πράγα μεριά

Όσοι έχουν ήδη πάει γράφουν στο Tripadvisor για τη λαμπρότητα του τόπου, περιγραφοντας το ως «υπέροχο, καθαρό και γραφικό», ενώ προσθέτουν ότι ήταν εκτιμητέο ότι δεν ήταν τόσο γεμάτο από κόσμο όσο οι μεγάλες πόλεις. Ανάμεσα στα άλλα θετικά είναι το υπέροχο φαγητό και φυσικά η μπίρα της πόλης, λέγοντας ότι είναι ένα υπέροχο μέρος για να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο και πολλοί άλλοι είπαν ότι ήταν ένα μέρος «παραμυθένιο». 

Ρίξε μια ματιά για να δεις μήπως είναι αυτό που έψαχνες. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved