Το Ναύπλιο δεν θα σταματήσει ποτέ να μας γοητεύει

Ίσως το μόνο μέρος στην Ελλάδα που θέλουμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά. 

20 SHARES

Επιμέλεια: Δέσποινα Λάνου

Είναι από εκείνους τους προορισμούς που μένουν σταθερές επιλογές μέσα στον χρόνο. Είναι το ιδανικό μέρος για να πας με την παρέα σου, αλλά κυρίως με την κοπέλα σου γιατί είναι αυτό που λέμε ρομαντικός προορισμός. Είναι το τέλειο μέρος για να πας να ακόμη και για να βρεις τον ρομαντισμό, αν νομίζεις πώς τον έχεις χάσει. Και είναι και ο δίκος μου αγαπημένος προορισμός για διήμερο, είναι εκείνο το μέρος που κουβαλά μαζί του αρχοντιά και φινέτσα, είναι αυτό που λέμε το μέρος για να ζήσεις τον έρωτα και όχι μόνο.

Οι λόγοι που το κάνουν ξεχωριστό


Δεν είναι ένας, είναι πολλοί καθώς έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σου δώσουν αέρα ανανέωσης. Αρχικά, απέχει κάτω από δύο ώρες από την Αθήνα και άρα έχει εύκολη πρόσβαση, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία για να πας και έτσι αυτό το κάνει πολύ πιο προσιτό σαν προορισμό. Οπότε η προσβασιμότητα είναι σίγουρα στα θετικά του. Άρα έχουμε το πλάνο μας ότι σηκωνόμαστε Σάββατο πρωί και σε λίγο χρόνο φτάνουμε στο Ναύπλιο.

Είναι το σκηνικό που χρειαζόμαστε για να χαλαρώσουμε μετά από μία κουραστική εβδομάδα. Οι ρυθμοί κατεβαίνουν, το τοπίο ειδικά αν είναι ηλιόλουστο είναι στα καλύτερά του και μια ανάσα απόδρασης από τον έντονο θόρυβο της Αθήνας. Ένα από εκείνα τα στοιχεία που μου αρέσουν στο Ναύπλιο είναι ότι είναι αρχοντικό και αυτό σημαίνει ότι αποπνέει κομψότητα.


Είναι μία πόλη που κουβαλά ανάμεσα στα άλλα ιστορία, καθώς υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελεύθερης Ελλάδας, όπως είναι επίσης γεμάτη μύθους. Κάθε σημείο και μνημείο του Ναυπλίου «φέρνει» κάτι από το βαρυσήμαντο παρελθόν του. Πίσω από τα κυκλώπεια τείχη του Παλαμηδίου, μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πάνω στα ανεμοδαρμένα βράχια της Ακροναυπλίας, μέσα στα γραφικά καλντερίμια της πόλης.

Είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να αλλάξεις παραστάσεις και για να απολαύσεις διαφορετικά το Σαββατοκύριακο. Όπως και να ΄χει, επίσης είναι σημαντικό να πας με την κατάλληλη παρέα για να μπορέσεις να χαλαρώσεις, γιατί το Ναύπλιο είναι ωραίο και το βράδυ. Μπορείς να βρεις αξιόλογες προτάσεις στο dining και στα spirits και να έχεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία ξεκούρασης.


Με ποιον να πας; Με το κορίτσι θα πω εγώ, αλλά και με την παρέα καλά θα είναι. Πιστεύω ότι είναι το ιδανικό μέρος για να πας ρομαντικά με το κορίτσι σου για να ζήσετε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο, καθώς το μέρος «ευνοεί» τον έρωτα. Είναι το ιδανικό μέρος για να έρθεις λίγο πιο κοντά με την καλή σου. Αν δεν είσαι σε αυτή τη φάση τώρα μια χαρά θα είναι και με την παρέα. Όμως πώς να το κάνουμε; Ο ρομαντισμός «πλανιέται» στην πόλη.

20 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved