Η διαμονή σε ξενοδοχείο είναι απόλαυση

Airbnb ή ξενοδοχείο, τι επιλέγεις;

 

Ένα από τα βασικά που σκεφτόμαστε όταν πάμε διακοπές είναι το πού θα μείνουμε. Όπως και να το κάνουμε το να μένουμε σε ένα μέρος το οποίο μας αρέσει είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε και να έχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ξεκούρασης και απόλαυσης. Πώς να το κάνουμε; Είναι λίγες ημέρες του χρόνου που μπορούμε να είμαστε off από υποχρεώσεις και αυτό σημαίνει ότι όλα πρέπει να λειτουργούν ιδανικά. Και για αυτό μπαίνει το ερώτημα Airbnb ή ξενοδοχείο;

Θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι προορισμός στο dark tourism;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ταξιδιωτών: Eκείνοι που αναζητούν την εμπειρία, εκείνοι που θέλουν την πολυτέλειά τους και εκείνοι που δεν τους νοιάζει πού θα μείνουν, αρκεί να έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Τι είναι αυτό τελικά που μετράει; Αν δεν είσαι προσηλωμένος σε έναν συγκεκριμένο προορισμό τότε μπορείς να  σκεφτείς διάφορους συνδυασμούς. Και όταν λέμε συνδυασμούς εννοούμε οικονομικούς  για το πώς μπορείς να πας να μείνεις σε ένα μέρος και να μπορέσεις να μείνεις σε ένα μέρος που να μπορέσεις να το απολαύσεις.

Dupe trend: Θα είναι σαν να πήγες στο Παρίσι αλλά θα είσαι Βουκουρέστι

Αρχικά δεν είναι ανάγκη να κλείσεις στο πιο ακριβό ξενοδοχείο, αλλά σε ένα μέσης κατηγορίας. Όπως και να ‘χει θα έχεις στρωμένο το κρεβάτι σου και καθαρό το δωμάτιο σου και επίσης στην χειρότερη μάλλον θα έχεις και πρωινό. Δεν είναι και άσχημο.

 

 

Σε ένα Αirbnb είναι σαν να κάνεις παράλληλα και τις δουλειές στο σπίτι. Και εύλογα μπορεί να σχολιάσεις τώρα εσύ που διαβάζεις «έτσι και αλλιώς έξω θα είσαι». Και δεν έχεις και άδικο, όμως ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι το να πας σε ένα ξενοδοχείο ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας προσφέρει ξεκούραση. Αλλάζει τον αέρα σου, σε ανανεώνει καθώς βλέπεις και άλλα πρόσωπα και αυτό σε βγάζει από την ρουτίνα της καθημερινότητάς σου. Είναι όλα οργανωμένα και δεν χρειάζεται καν να ανησυχήσεις εσύ για τίποτα, όλα τα έχει τα ετοιμάσει το ξενοδοχείο για εσένα. Δεν είναι υπέροχο;

Μετά από καιρό το να είσαι κάπου που δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα και να έχουν μεριμνήσει οι άλλοι για εσένα να περνάς καλά, δεν είναι και λίγο. Στον αντίποδα, στο Airbnb εσύ πάλι πρέπει να τα φροντίσεις όλα και αυτό είναι εντάξει αν έχεις τη διάθεση, όμως για εμένα ένα ολοκληρωμένο ταξίδι-χαλάρωση δεν έχει κανέναν προβληματισμό. Ο μόνος σου προβληματισμός είναι να πας να δεις όσα περισσότερα μπορείς μέσα στην πόλη και να περάσεις καλά. Αυτό σημαίνει ότι κανένα άγχος για τη διαμονή. Φυσικά, ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του και τη δική του εκτίμηση στα πράγματα για το τι αρέσει να κάνει. Εμείς λέμε τη δική μας άποψη.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved