associated press Γιατί θα πρέπει να δώσεις 1.000 ευρώ το βράδυ για να μείνεις καλοκαίρι στο Παρίσι;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτοξεύουν τις τιμές σε ξενοδοχεία και Airbnb.

Το Παρίσι μετράει αντίστροφα για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Η “Πόλη του Φωτός” θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου και όσοι θέλουν να βρεθούν εκεί θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι τιμές έχουν εκτοξευθεί από τον Νοέμβριο του 2023 στην Airbnb, με το κόστος διανυκτέρευσης να κυμαίνεται κατά μέσο όσο στα 1.000 ευρώ. Ανάλογη εικόνα και στα ξενοδοχεία, με μέση τιμή 1.033 ευρώ για την νύχτα 26 προς 27 Ιουλίου στο Παρίσι σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών UFC-Que Choisir. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, η μέση τιμή ήταν 317 ευρώ, υπενθυμίζει η ένωση.

 

 

Προφανώς, σε αυτές τις τιμές, οι 30.000 εθελοντές που επέλεξε η οργανωτική επιτροπή (Cojo) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - 45.000 συνολικά με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες -, συμπεριλαμβανομένων 25.000 που έχουν τεθεί σε τοποθεσίες στην περιοχή του Παρισιού και που χρειάζονται να βρουν κατάλυμα αλλού εκτός από το σπίτι τους, πρέπει να βρουν άλλες λύσεις. Επειδή οι εθελοντές, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα μεταφοράς τους για να μεταβούν στο Ile-de-France, δε διαθέτουν κατάλυμα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων από τους διοργανωτές και δεν υποστηρίζονται ούτε τα έξοδα διαμονής τους.

Παρέχονται μόνο γεύματα. «Αυτός είναι ο κανόνας», λέει η COJO, η οποία διασφαλίζει ότι οι αποστολές τους βρίσκονται σε «τοποθεσίες που βρίσκονται κοντά στο σπίτι τους ή στον τόπο διαμονής τους που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους».

 

 

Αν πιστεύετε ότι η προχειροδουλειά είναι συνώνυμο των Ελλήνων, τότε οι Γάλλοι έρχονται να μας αποδείξουν πως έχουν κι αυτοί δικαίωμα στην προχειροδουλειά. Και φυσικά στην αισχροκέρδεια. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved