Άστρο-τουρισμός: Τα αστέρια είναι τάση και στις διακοπές

Μία νέα τάση είναι τα μέρη για να ατενίζεις το σύμπαν.

 

Αλλάζουν οι συνήθειες, μεταβάλλονται και αυτό ισχύει ακόμη και για τα ταξίδια. Ένα από αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι ότι ο ταξιδιώτης δεν αρκείται απλά σε ένα ακόμη κοινό, ταξιδιωτικό προορισμό, όπως είναι η Ισπανία και η Ιταλία, μιλώντας με δεδομένα που αφορούν την χώρα μας. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα από αυτά που πλέον ισχύουν είναι ότι είναι πολλοί εκείνοι που πάνε για να δουν και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία στη ζωή τους. Έχει εισαχθεί ο όρος «αστρο-τουρισμός» και κυρίως αυτό αφορά τους προορισμούς που αφήνουν στον ταξιδιώτη να ζήσει μία ξεχωριστή εμπειρία, όσον αφορά τα αστρικά φαινόμενα.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι από τη φύση τους τέτοιοι ταξιδιώτες, αναζητούν την περιπέτεια στα φυσικά περιβάλλοντα. Αν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς ένα ταξίδι το οποίο θα είναι για εσένα σημείο αναφοράς για τη ζωή σου; Δεν είναι λίγο να θαυμάζεις τη μαγεία αυτού του κόσμου λίγο πιο κοντά.

Dupe trend: Θα είναι σαν να πήγες στο Παρίσι αλλά θα είσαι Βουκουρέστι

Ας το δούμε λίγο πιο πρακτικά: Στις 8 Απριλίου του 2024 θα πραγματοποιηθεί ολική έκλειψη ηλίου, ένα αστρονομικό γεγονός που συνέβη τελευταία φορά το 2017 και δεν θα συμβεί ξανά για άλλα 20 χρόνια μετά το 2024. Όσοι θέλουν να δουν το εν λόγω φαινόμενο είναι ορατό στο Σαν Αντόνιο του Τέξας ή στο Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού, δύο μέρη όπου οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες να δουν το ηλιακό στέμμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης. Υπάρχει πλέον και αυτή η κατηγορία ταξιδιού που σε αφήνει να βλέπεις τα άστρα και να θαυμάζεις τα όσα συμβαίνουν στο σύμπαν. Είναι μία άλλη κατάσταση, είναι ένα άλλο mood που μπαίνεις και βλέπεις τον κόσμο, μια «κλειδαρότρυπα» στο σύμπαν.

 

 

Στο Unst των σκωτσέζικων Shetland θα αγγίξεις την άκρη του κόσμου

Η αστρονομία είναι κάτι που υπάρχει σήμερα μέσα στο δικό μας πολιτισμό, καθώς το να ατενίζεις τα αστέρια αποτελεί εδώ και πολύ καιρό έναν τρόπο ψυχαγωγίας. Ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης που σε εναρμονίζει με το φυσικό περιβάλλον. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι το Σέλας που είναι ένα εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και είναι ορατό κυρίως στους πόλους, για αυτό και ονομάζεται επίσης Πολικό Σέλας. Όταν το φαινόμενο συμβαίνει στο Βόρειο πόλο αποκαλείται Βόρειο Σέλας, ενώ αντίστοιχα όταν παρατηρείται στο Νότιο πόλο αποκαλείται Νότιο Σέλας. Το φαινόμενο παρουσιάζει ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, με αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις. Η εμφάνιση του Σέλας, αν και πολύ σπάνια για παραμεσόγειες χώρες, κίνησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων από την αρχαιότητα. Και πρόκειται όντως για μια εμπειρία ζωής.

Σκέψου το επόμενο ταξίδι σου να είναι κάπως έτσι, διαφορετικό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved