Απόδραση στο Τορίνο: Εκεί που «χτυπάει η καρδιά» του εσπρέσο, του τένις και του Marco Lavazza

Αν υπάρχει κάτι που γνώριζα για το Τορίνο πολύ καιρό πριν βρεθώ εκεί, είναι το γεγονός πως σε αντίθεση με την Μπολόνια, το Μιλάνο, τη Φλωρεντία ή τη Βενετία, δεν είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ένα ιταλικό city break. Ωστόσο, τρεις μόλις ημέρες στην πρωτεύουσα της περιφέρειας του Πιεμόντε ήταν αρκετές, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσω πως το Τορίνο αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και σύγχρονες πόλεις της Ιταλίας, ειδικά για όποιον έχει την ευκαιρία να την ανακαλύψει… Νοέμβρη!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Το ημερολόγιο δείχνει 14 Νοέμβρη, είναι σχεδόν 11 το πρωί και το αεροπλάνο από Ελευθέριος Βενιζέλος, προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο. Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, έχω κάνει ήδη check in στο ξενοδοχείο και είμαι έτοιμη να ανακαλύψω την πρώτη πρωτεύουσα του ενοποιημένου ιταλικού κράτους

Αφορμή της απόδρασής μου στο Τορίνο, στάθηκε η εταιρεία Lavazza, η οποία φέτος αλλά και μέχρι το 2025, θα υποστηρίζει το τουρνουά τένις Nitto ATP Finals ως Platinum Partner με την υπόσχεση να μας προσφέρει λίγες ημέρες γεμάτες νέες εμπειρίες, γαστρονομικές εκπλήξεις, τένις και φυσικά, ατελείωτα φλιτζάνια αυθεντικού, ιταλικού καφέ εσπρέσο.

lavazza992

1η ημέρα: Η πόλη «γυρίζει» γύρω από τους ρυθμούς του τένις

Λίγα μόνο λεπτά στους πλακόστρωτους δρόμους του Τορίνο ήταν αρκετά για να συνειδητοποιήσουμε πως το μεγάλο event των ημερών είναι το τουρνουά τένις Nitto ATP Finals: Οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι στολισμένες με μπαλάκια του τένις, στους δρόμους υπάρχουν αφίσες για το δημοφιλές τουρνουά και η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών δεν κρύβει την ανυπομονησία της για τους αγώνες που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες στο Pala Alpitour.

Piazza Castelo, Chiesa di San Lorenzo, Caffè Fiore, Mole Antonelliana και Fiume Po, ήταν μόνο μερικές από τις στάσεις που κάναμε, μέχρις ότου να βρεθούμε σε ένα μέρος αλλιώτικο από τα άλλα, που θέλοντας και μη, ενθουσίασε τους γευστικούς μας «κάλυκες» και ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Φυσικά, ο λόγος για το ristorante «San Tommaso 10» by Lavazza, το μενού του οποίου υπογράφει ο σεφ Gabriele Eusebi.

Εκεί λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εννέα διαφορετικές εκλεκτές συνταγές, όπως Carpaccio di ventresca, rucola e bottarga, Ιnsalate di funghi, Spaghetto «Via del sale», Vitello San Tonnato και για το τέλος ένα special ιταλικό γλυκό -συνταγή του σεφ- φτιαγμένο από amaretto και μαρέγκες φουντουκιού. Και για εσένα που αναρωτιέσαι, ποιο συστατικό έκανε το συγκεκριμένο γλυκό τόσο ξεχωριστό, αρκεί να σου πω πως ανάμεσα στα «μυστικά» της συνταγής του σεφ, ήταν ο πιο αρωματικός καφές Lavazza.

lavazza45

 

2η ημέρα: Συνάντηση με τον Marco Lavazza στο Pala Alpitour

Η δεύτερη ημέρα στο Τορίνο είχε «άρωμα» Lavazza από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αφού λοιπόν, πήραμε ένα πλούσιο ιταλικό πρωινό από το οποίο φυσικά δεν έλειπε μπόλικο prosciutto crudo, κατευθυνθήκαμε προς το 1895 Factory και είδαμε ιδίοις όμμασι τη διαδικασία παρασκευής του καφέ Lavazza -από την πρώτη ύλη μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι μας. Όπως καταλαβαίνεις, ήταν το καλύτερο boost, για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας.

Αμέσως μετά, βρεθήκαμε στα Lavazza Nuvola HQ, όπου εργάζονται περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι όπου βρίσκονται καθημερινά σε επαφή με περισσότερες από 90 χώρες όπου δραστηριοποιείται η Lavazza, πήραμε lunch στο private room του Lavazza Bistro και φυσικά, είχαμε μία πριβέ ξενάγηση στο Lavazza Museum, μαθαίνοντας όλο το παρασκήνιο, πίσω από την ιστορία της εταιρείας, καθώς και μερικά «μυστικά» για τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου Lavazza Marco Lavazza. Και κάπως έτσι, ήμασταν απολύτως προετοιμασμένοι για τη συνέντευξη που θα ακολουθούσε.

Έτσι και έγινε, διότι λίγη ώρα αργότερα, βρισκόμασταν στο Pala Alpitour, παρέα με τον Marco Lavazza, για παρακολουθήσουμε το τελικό τουρνουά τένις Nitto ATP Finals, όπου η Lavazza -κατά την διάρκεια των ζωντανών αναμετρήσεων- δίνει τη δυνατότητα στους οπαδούς, να ενημερωθούν για την κουλτούρα του εσπρέσο. Ο ίδιος, αφού μας αποκάλυψε πως πίνει τον καφέ του με ελάχιστη ζάχαρη και συνήθως δεν ξεπερνάει τους τέσσερις εσπρέσο την ημέρα, δεν έχασε την ευκαιρία να μας εξηγήσει πώς οι δυο κόσμοι, του τένις και του καφέ της Lavazza, με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στα κορυφαία τουρνουά τένις στον κόσμο, ένωσαν τις δυνάμεις τους.

 

lavazza021

 

«Ο συνδυασμός του αθλήματος του τένις, με την πόλη του Τορίνο, αποδεικνύεται ότι είναι αποδοτικό μοντέλο όπως προκύπτει φέτος, από την αύξηση του προβλεπόμενου αριθμού φιλάθλων, αποτελώντας θετική εξέλιξη για την πολιτιστική και οικονομική πτυχή της πόλης. Στη Lavazza πιστέψαμε και στηρίξαμε εξ’ αρχής αυτό το εγχείρημα, για αυτό υποστηρίξαμε την υποψηφιότητα της πόλης και συνεργαστήκαμε από κοινού με τις τοπικές και εθνικές αρχές. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι διοργανώσεις είναι απαραίτητες, για μια διεθνή προοπτική. Άλλωστε κάθε χρόνο, διοργανώνουμε διάφορες πρωτοβουλίες με σκοπό να εμπλουτίσουμε την εμπειρία όλων των επισκεπτών. Ταυτόχρονα είμαστε οι πρώτοι που επενδύσαμε στον αθλητή Jannik Sinner ο οποίος έχει διακριθεί για το ταλέντο του και φέτος θα βρίσκεται εντός του γηπέδου και του ευχόμαστε να σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις και καλή επιτυχία» δήλωσε ο Marco Lavazza, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Lavazza.

Μάλιστα, μας αποκάλυψε και πού οφείλεται η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια: Στις οικογενειακές αρχές και αξίες που έχει κάθε μέλος της Lavazza όλα αυτά τα χρόνια! «Πρέπει να έχεις πάντα σεβασμό στην οικογένεια, στους συνεργάτες σου και στην κοινωνία που δραστηριοποιείσαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

lavazza112

 

3η ημέρα: Μία βαλίτσα γεμάτη αρώματα, αναμνήσεις και εμπειρίες

Ναι, όταν ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία, είσαι γεμάτος με νέες εμπειρίες και ανεκτίμητες στιγμές που θα σε συνοδεύουν για πάντα και από την άλλη αισθάνεσαι προτού καν φύγεις από την πόλη που σε «φιλοξενεί», μία νοσταλγία για όλα αυτά που αφήνεις πίσω σου.

Έτσι λοιπόν, με βρήκε και εμένα το πρωινό της τρίτης και τελευταίας ημέρας στην Ιταλία, μέχρι να βρεθώ και πάλι στο αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο. Από εκεί και πέρα δεν έχω πολλά να μοιραστώ, πέρα από ένα γεμάτο άλμπουμ φωτογραφιών από το Τορίνο, που μου κρατάει συντροφιά μέχρι και σήμερα.

 

lavazza44

 

Για εσένα λοιπόν, που αναρωτιέσαι τι αποκόμισα από τρεις γεμάτες ημέρες στο Τορίνο, τον φετινό Νοέμβρη, θα σου πω το εξής: Λάτρεψα την πόλη που δικαίως ονομάζεται το «Παρίσι της Ιταλίας», εκτίμησα το τένις ακόμη περισσότερο, και ιδίως τις τεχνικές δυνατότητες του Daniil Medvedev και φυσικά, αποφάσισα ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν υπάρχει καλύτερος καφέ από τον πιο γευστικό και αρωματικό Lavazza: Ποιότητα, καινοτομία και αγάπη στην πρώτη ύλη.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved