Intime Γιατί δεν πατάω σε νησί το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου

Μία δύσκολη αλλά ώριμη, συνειδητή επιλογή που δε με απογοητεύει ποτέ.

Η Αθήνα τον Αύγουστο είναι δύσκολη πίστα. Μην ακούς όλους όσοι πουλάνε παραμύθια περί πανέμορφης άδειας Αθήνας. Αυτά είναι βερμπαλισμοί και βάλσαμο στην ταλαιπωρημένη ψυχούλα τους. Αν εξαιρέσεις την άνετη οδήγηση και το εύκολο πάρκινγκ ακόμη και στο Παγκράτι, η Αθήνα δεν έχει τίποτα το όμορφο τον Αύγουστο. Όταν μάλιστα δεν έχεις φύγει ακόμη με άδεια και βλέπεις συνεχόμενα stories από παραλίες, φαγητάρες, κοκτέιλ, τότε η φάση ζορίζει. Ωστόσο αν έχεις προνοήσει να πάρεις άδεια το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ή ακόμα καλύτερα από 20-25 Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου, τότε έχεις κάτι να περιμένεις. Και μεταξύ μας, έχεις πράξει σοφά.

Προσωπικά, έχοντας πατήσει τα 35, είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος στο τι χρειάζομαι από τις διακοπές μου. Θέλω χαλάρωση, θέλω διασκέδαση, θέλω απόλαυση, αλλά τα θέλω με ποιότητα. Αν λοιπόν επιλέξεις να πας τις πρώτες 15 ημέρες διακοπές σε νησί, τότε δε παίζεις με ποιότητα που θα έλεγε και ο Τσιτσιπάς χτυπώντας την ρακέτα στην άμμο.

 

 

Όλα είναι λάθος

Το διάστημα 01-15 Αυγούστου είναι λες και ο Κρόνος βρίσκεται στις διακοπές σου. Δεν είμαστε εδώ για να χρησιμοποιήσουμε όρους όπως «πλέμπα» για άτομα που επιλέγουν να πάνε διακοπές τότε. Το να καταφέρεις να συνδυάσεις τις ημέρες της άδειάς σου με την κοπέλα ή τους φίλους σου είναι δύσκολη συνθήκη. Μάλιστα υπάρχουν επαγγέλματα που σου δίνουν τη δυνατότητα για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αλλά τι συμβαίνει με εκείνους που επιλέγουν να πάνε τις πρώτες 15 ημέρες του Αυγούστου διακοπές; Τι καταναγκασμός είναι αυτός; Γιατί σε κοιτάνε με θλίψη και συμπόνια όταν τους λες πως θα φύγεις μετά τις 20 Αυγούστου; Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας και να στρέψουμε εμείς το βλέμμα της θλίψης πάνω τους.

Το air-condition του πλοίου είναι η Σιβηρία πριν τις διακοπές

Έχει κόσμο. Άπειρο κόσμο. Οι παραλίες των νησιών θυμίζουν συναυλία του ΛΕΞ. Και όταν έχει κόσμο στην παραλία, τότε τα πράγματα δεν πάνε ποτέ καλά. Αν επιθυμείς γαλήνη, τότε όσο λιγότεροι είστε τότε το καλύτερο. Έχει πιο τσιμπημένες τιμές και όχι την ίδια εξυπηρέτηση. Προσφορά και ζήτηση. Όταν θέλετε όλοι να πάτε διακοπές 5 Αυγούστου, ε τότε ετοιμαστείτε να πληρώσετε 100 ευρώ το δίκλινο με ντουζιέρα και ένα ψυγείο και να πείτε και ευχαριστώ για φιλοδώρημα. Όταν επιλέγεις να πας 25 Αυγούστου βρίσκεις καλύτερες τιμές και καλύτερο δωμάτιο. Πάρε τώρα το story μου από τη δωματιάρα όταν εσύ είσαι στο γραφείο σου.

 

 

Τα μαγαζιά δεν είναι τόσο ασφυκτικά λες και βρίσκεται σε μπαράκι στο Χαλάνδρι ή στο Ψυρρή. Όποια ώρα κι αν βγεις την βόλτα σου θα βρεις να κάτσεις άνετα. Να γνωρίσεις τους ανθρώπους που δουλεύουν και να σε εξυπηρετήσουν καλύτερα. Να γνωρίσεις πιο εύκολα ανθρώπους και να γίνετε μία παρέα, γελώντας με εκείνους που έχουν επιλέξει καταναγκαστικά να φύγουν τις πρώτες 15 ημέρες. Θέλεις να μιλήσουμε για φαγητό; Να μιλήσουμε. Όταν σε μία ταβέρνα, εστιατόριο, σουβλατζίδικο γίνεται πανικός, θα σε ξεπετάξουν. Όταν είστε λίγοι, τότε θα τους γνωρίσεις, θα σε περιποιηθούν, θα σου δώσουν το καλύτερό τους. Με αυτούς τους ανθρώπους δένεσαι περισσότερο και θα σε θυμούνται και τα επόμενα χρόνια.

Όταν πας σ’ ένα νησί τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου καταλαβαίνεις απόλυτα το vibe του. Μπορείς να κατανοήσεις αν είναι όντως το νησί που επιθυμείς να σημαδέψεις στην καρδιά σου. Ναι όταν είσαι 20-25 ετών, τότε το μόνο που ενδεχομένως να θέλεις είναι ένα καυλαντόνησο. Αλλά μετά από μία ηλικία, όντας απόλυτα συνειδητοποιημένος, δεν πρέπει να πέφτεις στη λούμπα του καταναγκασμού του Αυγούστου. Κάνε υπομονή, μέτρα αντίστροφα σαν φαντάρος και θα έρθει η ώρα που το δικό σου story θα λάμψει από το νησί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved