Οι 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να πας να ζήσεις

Η κορυφαία βρίσκεται στην Ευρώπη. 

Έχεις σκεφτεί πως θέλεις μια αλλαγή στη ζωή σου; Τι θα έλεγες αν αυτή την φορά πήγαινες σε ένα μέρος, όπου θα ήσουν σίγουρος ότι θα ήταν η ιδανική πόλη για να πας να ζήσεις; Εάν είσαι, λοιπόν, σε διάθεση για να κάνεις restart ή απλά θες να ξέρεις τι γίνεται στον κόσμο, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα. Προέκυψε από το The Global Liveability Index 2023 και βαθμολογεί τις πόλεις από μία πληθώρα παραγόντων όπως την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, την πολιτιστική ταυτότητα και τις υποδομές. Παρακάτω θα βρεις τις10 κορυφαίς πόλεις για το 2023, που μπορεί να μείνεις και η ποιότητα ζωής σου να εκτοξευτεί.
 
 
 
 

10.α. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία

 
Η κουλτούρα της Ώκλαντ πηγάζει από την ιστορική κληρονομιά της και διακρίνεται από έναν συνδυασμό ευρωπαϊκών, πολυνησιακών, ασιατικών και Μαορί στοιχείων. Με τα καταπληκτικά λιμάνια, τις παρθένες παραλίες - με μαύρη άμμο- και τα καταπράσινα τροπικά δάση, η πόλη είναι ιδανική πρόταση για όσους αγαπούν την φύση.

10.β. Οσάκα, Ιαπωνία

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας ισοβαθμεί με την Ώκλαντ στη δέκατη θέση. Θεωρείται ένα κρυμμένο στολίδι που επισκιάστηκε από το Τόκιο, ενώ η Οσάκα είναι μια από τις καλύτερες πόλεις για φαγητό στην Ιαπωνία με πλούσια τοπική κουζίνα. 
 

9. Τορόντο, Καναδάς

Η τρίτη καναδική πόλη της λίστας. Το Τορόντο είναι καθαρό, ασφαλές και μπορεί να περπατηθεί. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν καλή υγειονομική περίθαλψη, καλή εκπαίδευση, αλλά και ανάπτυξη της τέχνης. 
 

8. Γενεύη, Ελβετία

Η Γενεύη είναι μία από τις πιο «τυπικές» πόλεις του κόσμου. Έχει άριστη υγειονομική περίθαλψη και υψηλή ποιότητα βιωσιμότητας. Πώς να μην συμβαίνει αυτό, όταν είναι γνωστή παγκοσμίως για τον πλούτο της, μιας και είναι μία από τις 5 πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο.
 
 
 

7. Κάλγκαρι, Καναδάς

Το Κάλγκαρι ή Κάλγκαρυ, είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της καναδικής επαρχίας της Αλμπέρτας, η πόλη έχει το παρατσούκλι Cowtown και κάθε Ιούλιο έχει ένα από τα μεγαλύτερα rodeos στον κόσμο. Το Κάλγκαρι είχε κάποτε μόνο γεωργικές εκτάσεις (εξ ου και όλες οι αγελάδες), αλλά έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες ως το κέντρο των καναδικών εξαγωγών πετρελαίου.
 

6. Ζυρίχη, Ελβετία

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, γνωστή για την «ακρίβεια», τα τρένα και τους καθαρούς δρόμους. Η Ζυρίχη είναι όμορφη, με τη λίμνη και τον κορυφαίο οικονομικό να την κατατάσσουν ως κορυφαία επιλογή για να μείνει κάποιος.
 

5. Βανκούβερ, Καναδάς

Η δεύτερη καναδική πόλη της λίστας  είναι γνωστή για την φιλοξενία, την καλή υγειονομική περίθαλψη και τις «πράσινες επιλογές». 
 
 
 

4. Σίδνεϋ, Αυστραλία

Το Σίδνεϋ έχει ανέβει στη βαθμολόγηση, προσπερνώντας τους άλλοτε κλασικούς προορισμούς όπως τη Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ.  Το Σίδνεϋ είναι επίσης το «σπίτι» της όπερας.

3. Μελβούρνη, Αυστραλία

Από το νούμερο δέκα σκαρφάλωσε στο νούμερο τρία από το 2022.  Η Μελβούρνη αντικατοπτρίζει μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Αυστραλίας – την καλλιτεχνική, χαλαρή ατμόσφαιρα και τον υπέροχο καφέ της.
 

2. Κοπεγχάγη, Δανία

Η Κοπεγχάγη διαθέτει άπειρα μουσεία, εστιατόρια και δημόσια πάρκα και συνιστά ένα περήφανο σκανδιναβικό κράτος, γνωστό για τα όσα προσφέρει στους πολίτες της. Διάσημη για την ομορφιά της, η πόλη λατρεύεται από τη σουηδική βασιλική οικογένεια και από εκατομμύρια άλλους ανθρώπους.
 

1. Βιέννη, Αυστρία

Η τέλεια επιλογή για να μείνει κάποιος, καθώς έχει σχεδόν την τέλεια βαθμολογία όπως και το 2022. Η Βιέννη κατέλαβε για άλλη μια φορά την πρώτη θέση. Η Βιέννη είναι μια από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που μπορεί παράλληλα να φημίζεται τόσο για την ομορφιά της, όσο και για τις ευκαιρίες που προσφέρει, τον πολιτισμό και τις ανέσεις της. Είναι σπίτι της όπερας με μεγάλη πολιτιστική κουλτούρα. Η αυστριακή κυβέρνηση επενδύει σε υποδομές, ενώ το κόστος ζωής εδώ είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι σε άλλες παρόμοιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
 
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved