pexels Το νησί που ρίχνει «άκυρο» στα smartphones και το διαδίκτυο

Αν θέλεις να ποστάρεις φωτογραφίες στο Instagram από τις διακοπές σου, τότε δεν πρέπει να πας σε αυτό το μέρος.

Γίνεται να πας διακοπές και να μην ποστάρεις κάτι στα social media; Το δίλημμα του 21ου αιώνα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Σ’ εκείνο το «παν μέτρον άριστον» των αρχαίων Ελλήνων, μία ρήση που κολλάει παντού και στα πάντα. Οι διακοπές είναι εκείνο το διάλειμμα από την καθημερινότητα, η οποία φυσικά περιλαμβάνει και τα social media. Μάλιστα σ’ ένα νησί στη Φινλανδία, το πήγαν ένα βήμα παρακάτω.

Το «Ulko-Tammio» έγινε το πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο που δεν επιτρέπει smartphones. Βρίσκεται στον Ανατολικό Κόλπο της Φινλανδίας, στην πατρίδα της Nokia, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το κινητό τηλέφωνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον πλανήτη.  

 

 

«Το νησί Ulko-Tammio, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Hamina, θα είναι μια περιοχή χωρίς τηλέφωνα αυτό το καλοκαίρι», σημειώνει ο Mats Selin από την ιστοσελίδα Visit Kotka-Hamina. Το προσωπικό της Parks & Wildlife Finland που διαχειρίζεται το νησί ευελπιστεί πως η καμπάνια θα έχει θετικό αποτέλεσμα και οι τουρίστες θα αφήσουν τις οθόνες και θα ασχοληθούν με την πανίδα και τη χλωρίδα. Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν τις νύχτες τους σε σκηνές ή σε μια καλύβα που συντηρείται από την εταιρεία. Νησιά όπως το Ulko-Tammio στον Ανατολικό Κόλπο της Φινλανδίας είναι προσβάσιμα συνήθως μέσω ιδιωτικού σκάφους, φέρι μποτ ή θαλάσσιου ταξί.

5 πραγματάκια που νοσταλγούμε από την εποχή του Nokia 3310

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να το καταφέρει κάποιος αυτό; Ποιος θα επιλέξει να πάει καλοκαίρι μέχρι τη Φινλανδία και να κλείσει το κινητό του; Ποιος θα αντισταθεί στην πρόκληση να κάνει ένα story και να τσεκάρει τα εισερχόμενα. Ρητορικό το ερώτημα. Αλλά στην Φινλανδία, η οποία έχει ψηφιστεί ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για έξι συνεχόμενα χρόνια, ίσως γνωρίζουν καλύτερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved