Το δροσερό staycation στην Αθήνα πλέον έχει έναν νέο προορισμό στον Αργοσαρωνικό

Σε κάτι λιγότερο από μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας, το Isla Brown Corinthia δίνει έναν νέο ορισμό στη σύντομη απόδραση από την πόλη.

Ο Αύγουστος είναι ακόμα πολύ μακριά και το ψυγολογικό βάρος της αναμονής για τις θερινές διακοπές τον μεταθέτει ακόμα μακρύτερα νοητά μέσα από τις προσδοκίες μας. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς σε αυτή την ολιγόμηνη, μα δύσκολη πορεία, είναι μικρές αποδράσεις για μπάνιο σε κάποια παραλία της Αττικής ή και λίγο πιο μακριά αν μας παίρνει. Αυθημερόν αποδράσεις, διήμερες ή ακόμα και τριήμερες για κάποιους πιο τυχερούς, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες. Όμως όπως πολλές καλές ιδέες, έτσι και το μπάνιο στη Αττική μπορεί να αποδειχθεί μία συνθήκη που προσφέρει περισσότερη ταλαιπωρία, παρά ευχαρίστηση και μετά από μία-δύο αποτυχημένες προσπάθειες με πολύωρες αναμονές κολλημένοι στην κίνηση της παραλιακής, αλλά και overcrowded παραλίες που σε κάνουν να νοσταλγείς τη θαλπωρή του μπαλκονιού στο σπίτι σου. Τι κάνουμε λάθος;

 

image495284549

 

Την απάντηση μας έδωσε το Isla Brown Corinthia, άθελά του μάλιστα μέσα από ένα κάλεσμα για να το γνωρίσουμε. Το Isla Brown Corinthia είναι μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη μεγάλη αλυσίδα των Brown Hotels και ταυτόχρονα πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες. Ξεκινώντας από τα βασικά, αξίζει να αναφερθεί ότι είναι τοποθετημένο σε ένα σημείο που έχουμε ξεχάσει οι Αθηναίοι, αν και στο παρελθόν είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες. Κάπου ανάμεσα στην Κινέτα και τους Αγίους Θεοδώρους, σχεδόν τρία τέταρτα από το κέντρο της Αθήνας, από τη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, και κάτι παραπάνω από μία ώρα αν θέλετε να διασχίσετε τη γραφική παραθαλάσσια διαδρομή της ήσυχης πλέον παλαιάς εθνικής οδού,  βρίσκεται ένα μοντέρνο πεντάστερο resort με ιστορία. 

Η βραβευμένη αρχιτεκτονική ομάδα Elastic Architects ανέλαβε να δώσει μια νέα ταυτότητα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Χανικιάν» εξαλείφοντας τις ευθείες, κοφτερές και άκαμπτες γραμμές του και προσφέροντας στις θέσεις τους καμπύλες και αίσθηση κίνησης σε έναν όγκο που βρίσκεται σε αρμονία και διάλογο με το τοπίο. Η ίδια σχεδιαστική ταυτότητα έχει υιοθετηθεί και στον εσωτερικό σχεδιασμό των 166 πολυτελών δωματίων και σουιτών του resort με τις λευκές και γήινες αποχρώσεις να δημιουργούν μια φιλόξενη και οικεία ατμόσφαιρα. 

 

Love That Design Isla Brown Resort Corinthia 25 scaled

 

Καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια να αποχωριστούμε έστω για λίγο τα δωμάτια και τις σουίτες μας, γίνεται άμεσα αντιληπτή η διαφορά ενός ξενοδοχείου, από ένα resort όπως είναι το Isla Brown Corinthia. Κατεβαίνοντας στο λόμπι η πανοραμική θέα στον Αργοσαρωνικό και το άπλετο φως γεμίζει τον ισόγειο χώρο. Εκεί απολαύσαμε τον πλούσιο μπουφέ του πρωινού μας, αλλά και το κοκτέιλ μας το βράδυ. 

Εξωτερικά απλώνεται ένας κήπος με ανοιχτό μπαρ, μια infinity πισίνα, αλλά και μια παραλία οργανωμένη με ξαπλώστρες και water sports. Το ότι όλα αυτά βρίσκονται μια ακτίνα δεκάδων μέτρων και με ένα πλήρες spa στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου δεν δημιουργούν μόνο μια αίσθηση ευκολίας που όλοι έχουμε ανάγκη σε μια ολιγοήμερη απόδραση, αλλά διευκολύνει και την αίσθηση του ότι δεν χάνουμε κάτι από τη δράση και μας απαλλάσει από οποιοδήποτε είδος  FOMO. Σε αυτό εδώ ακριβώς το σημείο βρίσκεται και η ουσία της εμπειρίας του Isla Brown Corinthia, μαζί με την εξαιρετικά στρατηγική του τοποθεσία και απόσταση από την Αθήνα. 

 

isla 10

 

Ακόμα και με μόνο μία διανυκτέρευση, ένα ζευγάρι ή μία οικογένεια μπορεί να απολαύσει ένα διήμερο στη θάλασσα, μαζί με όλες τις παροχές που μπορεί να προσφέρει ένα πεντάστερο resort χωρίς να μπουν στη διαδικασία να πάρουν αεροπλάνα και βαπόρια, με το δικό τους μεταφορικό μέσο σε λιγότερο από μία ώρα. Ουσιαστικά το Isla Brown Corinthia προσφέρει μια νέα προοπτική του όρου staycation που αρχίζει να κερδίζει έδαφος στις αστικές περιοχές της Ευρώπης, καταφέρνοντας να συνδυάσει την ξενοδοχειακή άνεση και το ξέγνοιαστο διάλειμμα που αυτή προσφέρει μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, σε ένα περιβάλλον που δεν θυμίζει, αλλά είναι παραθεριστικό. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο προσφέρει ειδικές τιμές για κρατήσεις όλο το χρόνο, καθώς και long stay offers. 

 

islacorinthia brown 7



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved