4 παραλίες για εσένα που έμεινες στην Αττική

Για να χαλαρώσεις λίγο από την πίεση. 

Θα μείνεις το τριήμερο στην Αθήνα; Μάλλον ναι, για να διαβάζεις το άρθρο. Eντάξει, αυτό δε σημαίνει πως δεν θα περάσεις καλά και θα σε βοηθήσουμε εμείς σε αυτό. Σε μια πρώτη φάση σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις φαίνεται πως το τριήμερο θα ΄ναι θερμό και άρα ευκαιρία για να πας θάλαασα. Αν τα οικονομικά σου δεν είναι πολύ καλά, οι παραλίες της Αττικής είναι παράδεισος. Επίσης, μπορείς να τη βγάλεις στην παραλία όλη την ημέρα και να πας μετά για ψαράκι ή το βράδυ για μπίρα.

5 ψαγμένες μπιραρίες για να βγεις στα βόρεια

Ας ξεκινήσουμε με τις παραλίες. Μην ξεχνάς να ξεκινήσεις νωρίς για να μην πέσεις πάνω σε κίνηση.

 

 

Προσήλι (Πόρτο Γερμενό)

Οικογενειακή παραλία σε καταπράσινο μέρος με πυκνή βλάστηση, ψιλό βοτσαλάκι, προσφέρει δροσιά και σκιά. Βρίσκεται 60 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας το οποίο σημαίνει ότι σε λίγο χρόνο, θα είσαι χαλαρός στην παραλία και θα κολυμπάς στα γαλαζοπράσινα νερά. Η ατμόσφαιρα του μέρους μοιάζει πολύ με νησιού. Εδώ, θα μπορέσεις να απολαύσεις τα κρυστάλλινα νερά και να ξεφύγεις από το περιβάλλον της πόλης παρότι θα είσαι ακόμη εντός Αττικής.

 

 

Δασκαλειό

Το Δασκαλειό είναι ουσιαστικά ένας από τους παραθαλάσσιους οικισμούς της Κερατέας. Βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Αποτελείται από τρία λιμανάκια, όπου στα δύο πρώτα υπάρχουν ξαπλώστρες και beach bars. Ωστόσο, πολλοί επιλέγουν να φέρουν τον δικό τους θαλάσσιο εξοπλισμό για την παραλία ή απλά να ακουμπήσουν την πετσέτα τους στην άμμο. Τα νερά είναι καθαρά και όχι ιδιαίτερα βαθιά κάτι που κάνει το Δασκαλειό δημοφιλές στις οικογένειες.

 


Παραλία Μυλοκοπή στο Λουτράκι

Βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, στο δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και φτάνοντας εκεί θα δεις το πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο παραλίες: τη Μικρή Μυλοκοπή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή. Η πρώτη έχει παραλία είναι αμμώδης με ψιλό χαλικάκι και το καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά. Η Μεγάλη Μυλοκοπή έχει επίσης καταγάλανα -κάθαρα νερά, μια μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι και σχιστόπλακες στο μεγαλύτερο μέρος της, ακόμα και μέσα στο βυθό.

 

 

 Παραλία Λεγραινά στο Σούνιο

Από τις ωραιότερες παραλίες της Αθήνας με μεγάλη αμμουδιά και χρυσή άμμο. Μπορείς να ξεκινήσεις και να πας μόνος σου, με παρέα ή με την οικογένειά σου. Η παραλία -αν δεν έχεις, ήδη πάει, θα σου θυμίσει νησί μέσα και βρίσκεται μόλις σε μία ώρα από το κέντρο. Είναι από τις λίγες παραλίες στην Αττική που παραμένουν «γνήσιες». Βρίσκεται 64 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, πολύ κοντά στο ακρωτήριο Σούνιο όπου μαζί με το Κάτω Σούνιο θεωρούνται οι νοτιότεροι οικισμοί του ηπειρωτικού τμήματος του νομού Αττικής.
Διάβασε για την παραλία των Λεγραινών :Τα Λεγραινά είναι η τελευταία «απάτητη» παραλία της Αττικής

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved