Απέχεις μόλις δύο ώρες με αεροπλάνο από την γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου

Βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελλάδα και εμείς ήδη έχουμε κλείσει εισιτήρια.

Όλοι θέλουμε ένα καλό πιάτο φαγητό και πόσο μάλιστα όταν έχουμε ξεπορτίσει για να πάμε ταξίδι. Αυτό είναι δεδομένο, εκείνο όμως που καμιά φορά δεν μας «κάθεται» είναι να βρούμε όντως καλά μέρη να φάμε στο ταξίδι μας, στην πόλη που θα επισκεφτούμε και στα μέρη που θα περπατήσουμε. Το φαγητό είναι ένας καλός λόγος για να κάνεις τουρισμό, πολλά χρόνια τώρα ο κόσμος παίρνει αεροπλάνα και πλοία, τρένα και λεωφορεία μόνο και μόνο για να βρει κάτι decent να φάει. Σίγουρα η κοιλιά του ανθρώπου είναι ίσως ό,τι πιο τρομακτικό έχει κατασκευάσει η φύση, όπως αναφέρει ο Αθήναιος στους Δειπνοσοφιστές. Ποια είναι όμως φέτος η πιο σωστή πόλη να πας για φαγητό; Ο κόσμος ψήφισε και ο λαός μίλησε.

 Ο Winston Churchill αγαπούσε το ποτό, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζουμε

 
 

Στη βόρεια Ιταλία, η έβδομη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της χώρας ξεχωρίζει χάρη στον ζωντανό, αυθεντικό, πολυπολιτισμικό της αέρα. Στη Μπολόνια χτυπά η καρδιά του πιο φίνου ιταλικού φαγητού, των καταπληκτικών φρέσκων ζυμαρικών, της κρατσανιστής πίτσας, αλλά και των δροσιστικών signature κοκτέιλ που σερβίρονται στα αμέτρητα μπαρ του ιστορικού κέντρου. Σύμφωνα με το Conde Nast Traveller η Μπολόνια είναι το μέρος για να φας. Η πόλη στην οποία εφευρέθηκε η πασίγνωστη μπολονέζ κατάφερε να πάρει το βραβείο του καλύτερου προορισμού για φαγητό στα Readers' Choice Awards 2022, που διοργάνωσε η ιστοσελίδα. Η πατρίδα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Lucio Dalla ζει ακόμα στους ρυθμούς των τραγουδιών του και κρατά ζωντανή την παράδοση αιώνων στα όμορφα, διατηρητέα κτήρια της, στις πολύχρωμες γειτονιές της πλημμυρισμένες από τα αναρίθμητα μυστικά της ντόπιας γαστρονομίας, όπως και στα καταπράσινα πάρκα της.

 

 
 

Δεν είναι τυχαίο πως ό,τι λατρεύουμε από αλλαντικά, πίτσες και τυριά έχει ανακαλυφθεί στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί την πρωτεύουσα της Emilia Romagna, μιας περιοχής που μας έδωσε παρμεζάνα, τη μορταδέλα και και το βαλσάμικο. Εκεί επίσης μαγειρεύτηκαν για πρώτη φορά τα λαζάνια, τα τορτελίνια και η σπαγκέτι μπολονέζ. Είναι περίεργο, λοιπόν, το γεγονός ότι η Μπολόνια είναι συγκριτικά με τις υπόλοιπες ιταλικές πόλεις κάπως υποτιμημένη. Η Ρώμη, το Μιλάνο και η Βενετία βρίσκονται στις κορυφαίες λίστες με τις πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις της Ευρώπης, καθώς η καθεμία προσελκύει περισσότερους από 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Τώρα η Μπολόνια έχει αρχίσει να ανεβαίνει σταθερά στις προτιμήσεις των καλοφαγάδων travelers.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved