Instagram Οι Times θέλουν να πας στην Κάλυμνο για αναρρίχηση

Τα βράχια του νησιού των σφουγγαράδων σε περιμένουν για να τα σκαρφαλώσεις.

Ποιος είπε ότι τα ελληνικά νησιά είναι μόνο για τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Οι βρετανικοί Times έχουν διαφορετική άποψη και αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν τα επιχειρήματά τους, μάλλον θα πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί τους. Παρότι έχουμε συνδυάσει το Φθινόπωρο ως μία εποχή που λειτουργεί ως μία προετοιμασία για τον επερχόμενο Χειμώνα, οι Times διευρύνουν τους ταξιδιωτικούς ορίζοντές μας. Μέσω του τελευταίου άρθρου τους, μας στέλνουν για φθινοπωρινές διακοπές στην Κάλυμνο. Αλλά όχι για σάπισμα στην παραλία και ταβερνάκια. Θέλουν να πάρουμε τα βουνά. Στην κυριολεξία.

Η καλή ποιότητα βράχων, η εύκολη πρόσβαση και οι διαδρομές για όλους είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας που έχουν ανακηρύξει το νησί τον πιο σημαντικό αναρριχητικό προορισμό στην Ελλάδα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον έχουν χαρακτηρίσει και ως έναν από τους σημαντικότερους στον πλανήτη. «Η "πολιορκημένη" ελληνική οικονομία απόλαυσε μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν, η οποία συνεχίζεται μετά τον Αύγουστο και σε νησιά που προσφέρουν διακοπές μακριά από τις ορδές των τουριστών και είναι κατάλληλα για να "επαναφορτίσει" κανείς τις μπαταρίες του», αναφέρεται στο άρθρο.

 

 

Εκτός από τα πανέμορφα αναρριχητικά πεδία, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την αισθητική των γραφικών χωριών, τα εξαιρετικά δείγματα νεοκλασικής τέχνης με art deco επιρροές, το εντυπωσιακό λιμάνι και το Αρχαιολογικό Μουσείο με τη χάλκινη «Κυρά της Καλύμνου» του 4ου αιώνα π.Χ. Εκτός από την Κάλυμνο, το αφιέρωμα των Times περιλαμβάνει τη Σύμη για γαστρονομία, το Αγκίστρι για ποδηλασία και πεζοπορία, τη Φολέγανδρο για τα ηλιοβασιλέματα, τη Σέριφο για στιγμές απομόνωσης, την Τήνο για θαλάσσια σπορ, την πολιτιστική Σύρο, την Ύδρα για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο και τους Παξούς για ιστιοπλοΐα.

Οι εντυπωσιακές εικόνες που μας χαρίζουν οι κορυφές των ελληνικών βουνών

«Οργανώνουμε το κάλεσμα μας σε δημοσιογράφους και φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ σχετικά με τις πολύπλευρες δυνατότητες του προορισμού, ώστε η Κάλυμνος να "πρωταγωνιστεί" σε προτάσεις μεγάλων διεθνών ΜΜΕ. Αν και η παγκόσμια αβεβαιότητα που "γέννησε" η πανδημία στάθηκε εμπόδιο μέχρι στιγμής για νέες πρωτοβουλίες, επανερχόμαστε δυναμικά στον τομέα της διοργάνωσης θεματικών τουριστικών δράσεων στο νησί», ανέφερε ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved