Μια βόλτα μέχρι το Dubai αρκεί για να σε ταξιδέψει στο φεγγάρι

Όχι, δεν θα φτιάξουν και σταθμό εκτόξευσης πυραύλων στο εμιράτο, απλά ένα πελώριο ομοίωμα της Σελήνης.

Το ταξίδι στο διάστημα, από άπιαστο όνειρο της ανθρωπότητας, σταδιακά γίνεται άπιαστο όνειρο μόνο το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας που δεν έχει ακόμα τα πάρα πολλά λεφτά που απαιτεί ένα ταξίδι στις παρυφές της ατμόσφαιρας με την παρέα των Bezos, Musk και Branson. Κατά διαστήματα βγαίνουν και άλλοι τρόποι προσέγγισης του διαστημικού ταξιδιού, όπως τα διαστημικά αερόστατα, μερικά από τα οποία φιλοξενούν ακόμα και ολόκληρες παρέες που θέλουν να πιουν το ποτό τους με θέα τον πλανήτη μας. Αυτή τη φορά όμως έχουμε να κάνουμε με ίσως την πιο πιστή και πιο φιλόδοξη προσομοίωση, αυτή ενός ταξιδιού στο φεγγάρι. 

Μια καναδική εταιρεία θέλει να φτιάξει στο Dubai ένα ομοίωμα της Σελήνης που θα έχει τη μορφή μιας σφαίρας διαμέτρου 225 μέτρων και θα είναι σαν χτίσμα ανάμεσα σε άλλους, πολύ πιο συνηθισμένους στην όψη ουρανοξύστες που ξεφυτρώνουν συνέχεια στο βαθύπλουτο εμιράτο.

 

 

Το όλο project έχει τον εύγλωττο τίτλο ΜΟΟΝ και αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 5 δις δολάρια. Μέσα σε αυτή τη τεράστια σφαίρα, θα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο resort με 300 κατοικίες προς πώληση, ένα nightclub, ένα σπα, εμπορικό κέντρο κλπ. Αλλά η πραγματική ατραξιόν είναι η επιφάνεια της σφαίρας που που θα είναι όσο πιο πιστό αντίγραφο γίνεται του σεληνιακού τοπίου. 

Εκεί θα διοργανώνονται βόλτες με διαστημικά οχήματα, περίπατοι με στολές αστροναύτη και μάλιστα είναι τόσο πολύ αποφασισμένοι με την αυθεντικότητα που θα έχει το όλο project, που θα διατίθεται ακόμα και για εκπαίδευση κανονικών αστροναυτών.  Εκτός από τις 300 οικίες, θα υπάρχουν και ακόμα 4000 δωμάτια-σουίτες σε ξενοδοχειακό στυλ για τους «απλούς» επισκέπτες του φεγγαριού. 

Τιμές για τις επισκέψεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, καλά-καλά δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του, αλλά κρίνοντας από τον προϋπολογισμό των 5 δις, κάπως θα πρέπει να αποσβεστεί αυτό το υπέρογκο ποσό. Σίγουρα πάντως θα κοστίζει λιγότερο από τις διαστημικές βόλτες του Jeff Bezos.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved