Fjällräven Vándortúra: Πεζοπόροι από 11 χώρες διέσχισαν τα υψίπεδα Balaton στην Ουγγαρία σε 5 ημέρες

Από την Ελλάδα, η Μαρία Κολιακουδάκη από τους «MelinaandMarkos» έλαβε μέρος στο δημοφιλές event πεζοπορίας

H Fjällräven, η Σουηδική μάρκα outdoor ρουχισμού και εξοπλισμού, διοργάνωσε για 7η φορά, το Vándortúra, το πενθήμερο event πεζοπορίας, στα υψίπεδα Balaton στην Ουγγαρία με τη συμμετοχή περισσότερων από 140 πεζοπόρων από όλον τον κόσμο.

Πεζοπόροι από την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Ολλανδία, την Σλοβακία, την Σλοβενία, την Πολωνία, την Βουλγαρία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Σιγκαπούρη και την Σκωτία μοιράστηκαν την αγάπη τους για τη φύση και τις outdoor δραστηριότητες, διασχίζοντας, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, μονοπάτια με μαγευτική θέα, με τελικό προορισμό και σημείο τερματισμού την πόλη Zánka.  

Η Μαρία Κολιακουδάκη, συνδημιουργός των «Melina and Markos» και του Neveralone.gr, λάτρης της φύσης και των outdoor δραστηριοτήτων, είναι η μοναδική Ελληνίδα που συμμετείχε στο Vándortúra. «Το Vándortúra είναι μια γιορτή για όσους αγαπούν τη φύση και νιώθω τυχερή που ήμουν μέρος της! Ταξίδεψα στην Ουγγαρία από την Κρήτη,  περπάτησα αυτή την υπέροχη διαδρομή των 110 χιλιομέτρων, γνώρισα ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που έγιναν συνοδοιπόροι  μου για 5 ημέρες και μοιράστηκα μαζί τους αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία», λέει η Μαρία.

 

VANDORTURA 31

 

 

Επιλέγοντας ανάμεσα στη διαδρομή των 80χλμ ή των 110χλμ, ο κάθε συμμετέχων περπατούσε με τον δικό του ρυθμό, μεταφέροντας τον Fjällräven εξοπλισμό του, όπως σκηνή και υπνόσακο, καθώς και στόφα μαγειρικής και το meal set της Primus, ενώ οι δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας περιλάμβαναν, εκτός της πεζοπορίας, workshops και συζητήσεις.

Παράλληλα, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί και όραμα της Fjällräven, οι διοργανωτές ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους και να συλλέγουν απορρίμματα κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, μια επιλογή για την οποία επιβραβεύτηκαν.

«Είμαστε περήφανοι που το Vándortúra έχει εξελιχθεί σε ένα τόσο δημοφιλές event πεζοπορίας, με απήχηση σε πεζοπόρους από όλο τον κόσμο. Παρ ’όλο που συμμετείχαν σχεδόν 150 πεζοπόροι, η οικογενειακή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το event, διατηρήθηκε. Πιστεύουμε ότι ήταν μία μοναδική εμπειρία ζωής για όλους τους συμμετέχοντες, που ελπίζουμε ότι θα είναι μαζί μας και στο επόμενο event», είπε η Sanela Krisat, Deputy Chief Operating Officer και Head of Marketing της Fenix Outdoor GmbH, ομίλου στον οποίο υπάγεται η Fjällräven μεταξύ άλλων brands.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους δημοσιογράφους: VALUECOM, Υρώ Καραδήμου, iro_karadimou@valuecom.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved