Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που ψάχνεις στις διακοπές, το Daios Cove θα σε βοηθήσει να το βρεις

Κόντρα στην κοινή πεποίθηση ότι στα resort κάνεις βαρετές διακοπές, γύρω από έναν ορμίσκο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου έχει δημιουργηθεί κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Σε μια προσπάθεια να ορίσουμε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης την έννοια της φιλοξενίας, κάθε ένας από τους συνομιλητές θα θέσει διαφορετικά όρια σε αυτή. Γιατί φιλοξενία δεν είναι ούτε η ευγένεια, αλλά ούτε και μια στείρα παροχή υπηρεσιών, η φιλοξενία είναι μια κατάσταση την οποία πρώτα από όλα τη βιώνεις σαν συναίσθημα και σαν εμπειρία. Μια εμπειρία την οποία αξίζει κανείς να ζήσει όπως ακριβώς θα ήθελε. 

Στην έκταση που καταλαμβάνει αμφιθεατρικά το Daios Cove, ο επισκέπτης αποκτά άμεσα την αίσθηση της οικειότητας και της προστασίας σε ένα φυσικό περιβάλλον, τα πρώτα και αναντικατάστατα συστατικά της φιλοξενίας. Αλλά εκεί που αποκτά βάθος αυτό το συναίσθημα, είναι όταν σαν επισκέπτης συνειδητοποιείς ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία το ποιος είναι ο τρόπος που θέλεις να περάσεις τις ημέρες που θέλεις να ξεκουραστείς, γιατί η φιλοξενία του Daios Cove είναι πολυσχιδής. Σε μια δύσκολη προσπάθεια να ξεχωρίσουμε τα highlights της εμπειρίας αυτής, θα έπρεπε να διαλέξουμε το σύμπαν του Kēpos και την πολύ σοβαρή προσπάθεια στο κομμάτι της γαστρονομίας.

Λέμε σύμπαν του Kēpos γιατί δεν θα το εκτιμούσαμε όσο πρέπει αν το λέγαμε απλά spa. Σε μια έκταση που λειτουργεί αυτόνομα, τόσο σαν κτίριο, όσο και σαν mentalité, μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες θεραπείες που τονώνουν το πνεύμα και το σώμα. Ενώ από μόνη της αναζωογονητική δράση μιας παραδοσιακής συνεδρίας μασάζ ή μιας όχι και τόσο παραδοσιακής θεραπείας στον θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου, είναι σπουδαία υπόθεση, η μαγεία του Kēpos είναι πολύ απλή τελικά. 

 

 

Μπαίνοντας στο Kēpos ξεκινάει μια κατάσταση διακοπών με την όσο πιο κυριολεκτική έννοια θα μπορούσε να έχει η λέξη. Με όσες έγνοιες κι αν έχει ξεκινήσει κάποιος τις διακοπές του και όσες δουλειές κι αν άφησε μισοτελειωμένες, εκεί ο χρόνος πραγματικά σταματά και όλα μένουν έξω από το Kēpos όπου μυαλό και σώμα δρουν απερίσπαστα προς όφελός τους και μόνον.

Στους αντίποδες της εμπειρίας του Daios Cove είναι η προσοχή που έχει δοθεί στο γαστρονομικό κομμάτι. Βρίσκεται στους αντίποδες γιατί από μία καθαρά ατομική υπόθεση που είναι η φροντίδα του wellbeing, το φαγητό είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα κοινωνική κατάσταση. Οποιοδήποτε κι αν είναι το εστιατόριο που θα επιλέξει κάποιος, δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτεί. 

To Ocean είναι η κορυφαία επιλογή για δείπνο μιας και την επιμέλεια έχει η ομάδα του Ducasse Conseil με τον ίδιο τον Jerôme Lacressonnière στο τιμόνι, όντας επικεφαλής της ομάδας του Alain Ducasse την τελευταία 20ετία. Η λεπτή ισορροπία που κρατάει ο Jerôme Lacressonnière και η μπριγάδα του, έχει να κάνει με την φιλοσοφία του μενού η οποία ναι μεν είναι ατόφια γαλλικής σχολής, όμως την ίδια ώρα δεν κάνει γαλλική κουζίνα γιατί η πρώτη ύλη που μπαίνει στην κουζίνα δεν κάνει μεγάλο δρόμο για να φτάσει. Τα κρητικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους κι έτσι ο ξένος επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εντρυφήσει σε όσα έχει να προσφέρει η κρητική γη με έναν γνώριμο και συνάμα high end τρόπο, ενώ ο Έλληνας θα βιώσει την πιο απτή απόδειξη για την αξία που μπορεί να πάρει η ελληνική πρώτη ύλη με την κατάλληλη φροντίδα.

 

 

Το νόστιμο ταξίδι συνεχίζεται και στους άλλους χώρους, στην Taverna θα απολαύσει κανείς με τους συνδαιτυμόνες του σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον γεύσεις και αρώματα 100% ελληνικά με μια νεοπαραδοσιακή προσέγγιση η οποία θέτει την εκλεκτή ψαροφαγία στο επίκεντρο, όλα υπό την εποπτεία του ντόπιου Ζάχου Παπαδάκη

Σε ένα ακόμα πιο χαλαρό περιβάλλον, το Beach House έχει καταληφθεί δημιουργικά από τη γνωστή και μη εξαιρετέα ομάδα του The Clumsies. Ένα από τα καλύτερα επί σειρά ετών μπαρ του κόσμου, έχει την ευθύνη της κάρτας των κοκτέιλ. Σε κάθε μία από της δημιουργίες υπάρχει τουλάχιστον ένα κρητικό στοιχείο σαν twist σε κλασικές συνταγές προσφέροντας ένα ιδανικό χαλαρωτικό τελείωμα ακόμα και στην πρώτη βραδιά που θα περάσει κάποιος όντας μόλις ελάχιστες ώρες στο Daios Cove. Γιατί τελικά οι διακοπές δεν είναι μόνο το διάστημα που δεν δουλεύουμε και ξεκουραζόμαστε, αλλά το χρονικό διάστημα από το οποίο αποσυνδεόμαστε από την πραγματικότητα, και αυτή δεν μπορεί να μας πλησιάσει σε αυτόν τον ορμίσκο. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved