Αν δεν βρίσκεις δωμάτιο στην Πάρο, μπορείς να κλείσεις αυτή τη διαστημική κάψουλα

Η θέα της Γης από τα 30 χιλιόμετρα είναι κάτι το απίστευτο, σαν να βρίσκεις πάρκινγκ στο Παγκράτι.

Το ταξίδι στο διάστημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα της ανθρωπότητας. Οι πρώτοι τουρίστες μπορεί να βρέθηκαν στα ουράνια, με πρωτοπόρο τον Jeff Bezos, όμως απέχουμε πολύ ακόμα από τον μαζικό διαστημικό τουρισμό. Μέχρι τότε οι επιλογές όσων έχουν βαρύ πορτοφόλι θα αυξάνονται και δεν πρόκειται μόνο για πυραύλους που μπαίνουν σε τροχιά γύρω από τη Γη, υπάρχουν και λίγο πιο «προσγειωμένες» προτάσεις.

Μια από αυτές είναι της Space Perspective η οποία πολύ σύντομα θα προσφέρει έναντι 125 χιλιάδων δολαρίων μια εμπειρία που έχει τόσο στοιχεία διαστημικού ταξιδιού, όσο και πολυτελούς κρουαζιέρας με χλιδάτο κότερο. Το Neptune είναι μια κάψουλα η οποία προσφέρει ανεμπόδιστη θέα 360° προς τη Γη ενώ ίπταται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων. 

 

 

Μέσα στην κάψουλα βρίσκεται ένα ολοκληρωμένο πολυτελές lounge bar που δεν θυμίζει σε τίποτα το λιτό περιβάλλον των πυραύλων, εδώ στόχος είναι η άνεση και όχι η αδρεναλίνη. Τα αναπαυτικά καθίσματα-πολυθρόνες είναι περιμετρικά τοποθετημένα με θέα στα μεγάλα παράθυρα, ενώ στο κέντρο της κάψουλας υπάρχει ένα πλήρες μπαρ και τουαλέτα. Η ελευθερία κινήσεων είναι ελεύθερη κατά την παραμονή στους αιθέρες, ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με τα διαστημικά ταξίδια με διαστημόπλοιο. Όμως το πλεονέκτημα του Neptune δεν είναι τόσο η άνεση, όσο η διάρκεια της εμπειρίας. 

 

 

Με 125.000 δολάρια, κάποιος αγοράζει μια 6ωρη πτήση και όχι μια ολιγόλεπτη εμπειρία έλλειψης βαρύτητας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Space Perspective έχει ήδη 900 προκρατήσεις με κάθε μία από αυτές να κοστίζει 1.000 δολάρια.

Μετά τον ανταγωνισμό μεταξύ Richard Branson, Elon Musk και Jeff Bezos, η εμφάνιση και άλλων, λίγο πιο προσιτών μορφών διαστημικού ταξιδιού, δείχνει ότι δεν αργεί και πάρα πολύ η εποχή που τα ταξίδια αναψυχής εκτός του πλανήτη, θα γίνουν μια απλή υπόθεση, όσο απλή είναι ένα συμβατικό αεροπορικό ταξίδι. ©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved