Ένα ακατοίκητο νησί κοντά στην Αθήνα γεμάτο υπέροχες παραλίες

Δεν έχεις ξαναδεί τέτοια ομορφιά.

Τα νησιά της Ελλάδας είναι δεκάδες και όχι μόνο αυτά που ξέρουμε ως μεγάλα και γνωστά. Υπάρχουν κι άλλες μικρές νησίδες οι οποίες δεν είναι γνωστές στους πολλούς. Και έχουν τη δική τους ιστορία. Κάτι τέτοιο ισχύει και με το Εγγλεζονήσι. Ένα ελληνικό νησί που στην πραγματικότητα έχει κι άλλα ονόματα όπως για παράδειγμα Γάιδαρος.

Κουφονήσι: Το περιστατικό που έδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ στα νησιά

Ένα παραδεισένιο και μικρό νησάκι της Χαλκίδας με κρυστάλλινα νερά που σε καλούν να βουτήξεις και να νιώσεις ότι είσαι σε έναν εξωτικό προορισμό. Ένα ταξίδι από ψηλά σίγουρα θα σε ταξιδέψει. Και με την πρώτη ευκαιρία μια βόλτα με σκάφος εκεί θα σου μείνει αξέχαστη…

 
 
 

Τι θα δείτε στο Εγγλεζονήσι; Το Εγγλεζονήσι είναι μια καταπράσινη, ακατοίκητη νησίδα, με την πλούσια βλάστηση (κυρίως πεύκα) και τα χαρακτηριστικά, ανοιχτογάλανα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου που το βρέχουν να συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει με… Μπαχάμες και σε καμία περίπτωση δεν θα περιμένατε να κρύβεται τόσο κοντά μας.

 

 
 

Όπως είπαμε το νησί έχει διάφορες ονομασίες και εκτός από Εγγλεζονήσι θα ακούσεις επίσης να το αποκαλούν Κτυπονήσι ή Γάιδαρο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεγάλη και ακατοίκητη νησίδα στον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Ένα καταπράσινο νησί πνιγμένο από δέντρα τα οποία καταλήγουν στο νερό.

Έχει επάνω του δύο λόφους και πάνω στον έναν από αυτούς υπάρχει ο ναός του Αγίου Νικολάου του Νέου. Στο νησάκι αυτό αν τον προσεγγίσεις θα μπορέσεις να κάνεις μπάνιο σε μια από τις τρεις παραλίες με την ψιλή άμμο. Διαθέτει επίσης διάφορα σημεία για καταδύσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved