Ο έμπειρος, smart camper συμβουλεύει κι εμείς ακούμε: Tips για μια αξέχαστη εμπειρία

Εάν φέτος το καλοκαίρι, σκοπεύεις να ζήσεις την πρώτη σου εμπειρία στον «κόσμο» του camping, τότε ένα είναι το σίγουρο: Χρειάζεσαι έναν περιεκτικό οδηγό επιβίωσης, με όλα τα tips και τις συμβουλές για μία αξέχαστη εμπειρία, η οποία θα σε φέρει πιο κοντά στη φύση, στην παρέα σου, αλλά και στον εαυτό σου.

Πρόκειται για μία «προίκα» πάππου προς πάππου, αφού κάθε λάτρης του συγκεκριμένου είδους διακοπών, πήρε το βάπτισμα του πυρός από κάποιον πιο έμπειρο σε αυτό το είδος διακοπών. Διότι, μπορεί για εσένα το camping να είναι η εικόνα ενός ταξιδιώτη που περιπλανιέται με ένα backpack στην πλάτη του, ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως πίσω από τη συγκεκριμένη εικόνα, έχει προηγηθεί μία ολόκληρη «ιεροτελεστία», που είναι απολύτως χρήσιμη και ικανή να απογειώσει την εμπειρία σου. Άλλωστε, εάν δεν μάθεις από τα λάθη ενός παλιού, smart camper, τότε από πού;

Προτού, λοιπόν, παραθέσω τα tips για τις πιο αξέχαστες κατασκηνωτικές διακοπές, οφείλω ένα μεγάλο «μπράβο» σε εσένα και την παρέα σου, για την απόφασή σας, να βιώσετε μία μοναδική εμπειρία, το φετινό καλοκαίρι, είτε πρόκειται για μία μονοήμερη απόδραση, είτε για μία ολοκληρωμένη και εναλλακτική εμπειρία διακοπών!

Βρες την κατάλληλη σκηνή

Η επιλογή της ιδανικής σκηνής είναι το Α και το Ω. Είτε επιλέξεις να περάσεις τις διακοπές σου σε κάποιο οργανωμένο camping, είτε προτιμάς να κάνεις ελεύθερο camping, θα πρέπει να εξοπλιστείς με την κατάλληλη. Πριν διαλέξεις τι σκηνή θα πάρεις, όμως, υπολόγισε τα άτομα που θα είστε μαζί και σιγουρέψου ότι χωράνε όλοι γιατί το μάτι… «ξεγελάει». Μπες στο site της Fjällräven και ανακάλυψε ποικιλία επιλογών για την επόμενή σου εξόρμηση!

Εξοπλίσου με τα κατάλληλα ρούχα

Η εξοικονόμηση χώρου είναι μείζον ζήτημα για εσένα, που πρέπει να χωρέσεις τα απολύτως απαραίτητα μέσα σε ένα σακίδιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κάνεις στοχευμένες επιλογές ρούχων. Ένα ελαφρύ μπλουζάκι από οργανικό βαμβάκι, όπως το fox t-shirt της Fjällräven με το χαρακτηριστικό σήμα της μάρκας, την αρκτική αλεπού,  ένα κλασσικό καπέλο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και ένα ανθεκτικό shorts πεζοπορίας με κανονική εφαρμογή, όπως το Barents Pro, που διαθέτει έξι διαφορετικές τσέπες για να έχεις πάνω σου τα απαραίτητα, όπως χάρτη ή κινητό, είναι παραπάνω από αναγκαία για να απολαύσεις το camping σου, αφού συνδυάζουν ανθεκτικότητα, άνεση και λειτουργικότητα.   

fj1

fj2

Μην παραλείψεις να ψάξεις για ένα σκιερό μέρος

Το βασικότερο πράγμα που πρέπει να προσέξεις -όπως θα έχεις ήδη ακούσει από πολλούς- είναι να στήσεις τη σκηνή σου σε ένα καλό σημείο. Τι σημαίνει αυτό; Ένα μέρος με «πυκνή» σκιά. Βρες ένα ψηλό δέντρο ή κάποιου είδους ασφαλές «στέγαστρο», κάτω από το οποίο θα «χωράει» η σκηνή σου και στήσε εκεί. Κάπως έτσι, θα αποφύγεις το πολύ πρωινό ξύπνημα και την υπερβολική ζέστη.

Πάρε μία μεγάλη ψάθα για έξω από τη σκηνή

Αν έχεις στήσει τη σκηνή σου στην παραλία ή κάπου που υπάρχει άμμος, τότε να θυμάσαι ότι ανάμεσα στα must-have items είναι σίγουρα μία ψάθα, η οποία θα βοηθήσει να διατηρήσεις καθαρό το προσωρινό σου «σπίτι». Στρώσε, λοιπόν, μια ψάθα έξω από τη σκηνή και πριν εισέλθεις μέσα φρόντισε να ακουμπήσεις εκεί τα παπούτσια ή τις σαγιονάρες σου.

Μην ξεχάσεις τον πιο βολικό υπνόσακο

Για να είμαστε ειλικρινείς, ένας real camper δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς το sleeping bag του. Άλλωστε, τον υπνόσακο μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να κοιμηθείς το βράδυ, να τον κάνεις μαξιλάρι, στρωματάκι ή να ξαπλώσεις στην παραλία για να απολαύσεις την αστροφεγγιά! Είναι σημαντικό επομένως να βάλεις τη συγκεκριμένη αγορά πρώτη στη λίστα σου, πριν φύγεις για τις διακοπές σου!

Πάρε μία μικρή κουζίνα μαζί σου

Το να μαγειρέψεις στην παραλία ή το βουνό, είναι μία εμπειρία που οφείλεις να δοκιμάσεις! Τι θα έλεγες, λοιπόν, πριν κλείσεις το σακίδιο των διακοπών σου, να είσαι σίγουρος πως έχεις συμπεριλάβει τις συσκευές και τα σκεύη μαγειρικής της εταιρείας Primus; Το γκαζάκι «Summer Gas» είναι ιδανικό για υψηλές θερμοκρασίες, διατηρώντας την υψηλή του απόδοση, ενώ το ανοξείδωτο πιάτο και το set μαχαιροπίρουνων είναι αναγκαία για κάθε εμπειρία σου στη φύση.

fj3

Το power bank είναι απαραίτητο

Όσο και εάν θέλεις να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις και ενδεχομένως να απομονωθείς από την πόλη… στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε και γνωρίζεις καλά πως το κινητό είναι πια απαραίτητο στην καθημερινότητά σου. Για να μην τρέχεις, λοιπόν, σε μαγαζιά, ψάχνοντας μία εύκαιρη πρίζα, καλό θα είναι να αγοράσεις μια φορητή συσκευή φόρτισης του κινητού σου, για να παραμένεις in-charge, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

F53702 SS18 srrd keb dome 2 21

Το camping είναι ένας ιδιαίτερος τύπος διακοπών, τον οποίο είτε θα λατρέψεις είτε δεν θα θέλεις να ξαναζήσεις ποτέ. Αν θέλεις τη γνώμη μου, η πρώτη επιλογή είναι σίγουρα και η πιθανότερη, καθώς αν και η κατασκήνωση στη φύση έχει την ταλαιπωρία της, είναι άκρως διασκεδαστική και άνετη, για όσους αποφασίσουν να τη ζήσουν σωστά. Πάρε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι, κράτησε notes και σου υπόσχομαι πως αυτό το καλοκαίρι θα βιώσεις την πιο απολαυστική και πρωτόγνωρη εμπειρία της ζωής σου!

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.fjallraven.com και το www.primusequipment.com.

@fjallravenofficial #Fjallraven 

@primusequipment



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved