Camping: Τέσσερις λόγοι να το επιλέξεις για τις φετινές σου διακοπές

Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και όλοι αναζητάμε τον καλύτερο προορισμό για τις διακοπές μας!

Είσαι λάτρης της φύσης ή απλώς αναζητάς τρόπους για να βιώσεις τις πιο ανέμελες και σίγουρα πιο οικονομικές διακοπές του καλοκαιριού; Τότε δεν χρειάζεται παραπάνω σκέψη, καθώς η λύση είναι μία, το camping! 

Τι καλύτερο, άλλωστε, για το φετινό καλοκαίρι, από το να ζήσουμε διπλά στο κύμα ή στο αγαπημένο μας βουνό μοναδικές στιγμές, απολαμβάνοντας επικές εμπειρίες θέασης κάτω απ’ τα αστέρια; Καθαρός αέρας, σύνδεση με τη φύση, καλή παρέα και μείωση άγχους, αρκούν για να βιώσουμε την καλύτερη εμπειρία του φετινού καλοκαιριού.

Αν ετοιμάζεσαι να κάνεις για πρώτη φορά camping ή αν είχες καιρό να ζήσεις ως camper σε κάποια απόμερη παραλία ή βουνοκορφή, εδώ θα βρεις τα βασικά οφέλη και τα πλεονεκτήματα, αυτής της μοναδικής εμπειρίας!

 

Untitled43

 

#1 Θα χαλαρώσεις και θα αποβάλλεις το στρες 

H αλήθεια είναι πως οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, συχνά, δημιουργούν άγχος και στρες, το οποίο δεν είναι εύκολο να το αποβάλλεις, ακόμη και στις διακοπές σου. Μήπως, αυτό το καλοκαίρι, ήρθε η στιγμή να ξεχάσεις τον φόρτο εργασίας και το επιβαρυμένο πρόγραμμα για όσο καιρό κάνεις διακοπές; Το μυστικό κρύβεται στο camping, εκεί όπου ο χρόνος «σταματάει» και το πρόγραμμα δεν έχει καμία σημασία, αφού δεν υπάρχει τίποτα που να σε διακόπτει ή να απαιτεί την προσοχή σου, πέρα από το κύμα της θάλασσας, το θρόισμα των φύλλων και τους ήχους των τζιτζικιών. 

#2 Θα γεμίσουν τα πνευμόνια σου καθαρό αέρα

Μπορεί να μην συνειδητοποιείς πόσο σπάνιος είναι ο καθαρός αέρας στην καθημερινότητά σου. Όταν πηγαίνεις στην εξοχή, όμως, σίγουρα αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά, έτσι δεν είναι; Η γαλήνια θάλασσα, η χρυσαφένια αμμουδιά, τα πυκνά δέντρα και ο καθαρός αέρας που αναπνέουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας λειτουργούν θεραπευτικά στον οργανισμό μας, γεμίζοντας κυριολεκτικά τα πνευμόνια μας με καθαρό, φρέσκο αέρα.

#3 Θα κοινωνικοποιηθείς και θα έρθεις ακόμη πιο κοντά με τους φίλους σου

Μία από τις καλύτερες και πιο σημαντικές πτυχές του camping είναι η ενίσχυση των διαπροσωπικών σου σχέσεων. Τι σημαίνει αυτό; Όταν πηγαίνεις για camping με την παρέα σου, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους, να επικοινωνήσεις μαζί τους, να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις , χωρίς περισπασμούς. Η ηρεμία και η χαλάρωση του περιβάλλοντα χώρου, αναμφίβολα, σε εμπνέει για βαθυστόχαστες συζητήσεις, οι οποίες θα σε οδηγήσουν ένα «βήμα» πιο μακριά.

#4 Θα αφήσεις για λίγο την τεχνολογία στην άκρη

Έχεις σκεφτεί ποτέ ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία, εάν μπορείς να ζήσεις έστω για ένα 24ωρο μακριά της ή κατά πόσο η απουσία τεχνολογίας από την καθημερινότητά σου, θα σου προσέφερε στιγμές αυτογνωσίας και ξεγνοιασιάς; Αυτό το καλοκαίρι, έχεις την ευκαιρία να αφήσεις το κινητό σου σε μία ξεχασμένη τσάντα και να αποσυνδεθείς για λίγες ημέρες από τα SoMe, απολαμβάνοντας ξεχωριστές στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα κάτω από τον έναστρο ουρανό. Είσαι έτοιμος γι’ αυτό το challenge;

Η επαφή με τη φύση, η απόλυτη ελευθερία, η χαλάρωση και η ηρεμία είναι βασικές μας ανάγκες. Τι θα έλεγες αυτό το καλοκαίρι, να φορτώσεις το αυτοκίνητό σου, με τα απολύτως απαραίτητα και να απολαύσεις μαζί με όλη την παρέα, μοναδικές στιγμές που μόνο η εμπειρία του camping μπορεί να σου προσφέρει;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved