Αν θέλεις να κάνεις μαύρισμα, μάλλον δεν πρέπει να πας εκεί.

Μία ώρα από την Αθήνα μπορεί κανείς να βρει την πιο παράξενη παραλία του κόσμου. Ναι, ονομάζεται η Σπηλιά της Φώκιας κι έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Τα νερά εκεί είναι καταγάλανα λες και βρίσκεσαι σε κάποιο πολύ εξωτικό μέρος, μπορείς να πας εκεί μόνο με σκάφος ή αν είσαι γενναίος να περάσεις το κάπως τρομακτικό μονοπάτι που οδηγεί εκεί.

 

 
 

Περίπου μια ώρα από το Λουτράκι ακριβώς απέναντι από τις Αλκυονίδες Νήσους βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα φυσικά μνημεία της περιοχής. Πρόκειται για ένα βραχώδη σχηματισμό, μια φυσική αψίδα πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας. Τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με τα περίτεχνα βράχια, δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπίο.

Παραλία Νος: Ένα τοπίο με παραπάνω από μία αποχρώσεις

Η παραλία έχει μείνει ανέγγιχτη από την ανθρώπινη παρουσία μιας και η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη και μπορείς να πας εκεί μόνο με σκάφος ή αν είσαι γενναίος και περπατήσεις εκεί από το μονοπάτι, που δεν το λες και ότι πιο εύκολο υπάρχει.

Όμως η φύση δεν άφησε «παραπονεμένη» την περιοχή. Στα απόκρημνα βράχια του Κορινθιακού μακριά από τα βλέμματα των επισκεπτών, βρίσκεται καλά κρυμμένο ένα από τα ομορφότερα φυσικά μνημεία της περιοχής.

Οι ντόπιοι το φωνάζουν «η σπηλιά της φώκιας». Πρόκειται για ένα βραχώδη σχηματισμό, μια φυσική αψίδα πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας. Πολλοί την παρομοιάζουν με το Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας, μια αψίδα από ασβεστόλιθο 28 μέτρων στη Νήσο Γκόζο, που κατέρρευσε το 2017, εξαιτίας των δυνατών κυμάτων και ανέμων....

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved