Αντέχει η τσέπη σου τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2022;

Ο πληθωρισμός ανεβαίνει και σίγουρα κάποιες πόλεις δεν πλησιάζονται από την ακρίβεια.

Η ECA International έδωσε στην δημοσιότητα την έρευνα της σχετικά με τις ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2022. Πόλεις που πραγματικά πρέπει να έχει κανείς γενναία τσέπη για να αντέξει έστω και μία μέρα.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Χονγκ Κονγκ κερδίζει την πρωτιά της πιο ακριβής πόλης του κόσμου. Πολλές πόλεις από την Ασία έχουν ανέβει σε θέση στη λίστα και πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν πέσει χαμηλότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό μας λέει πως ο πληθωρισμός αυξάνεται στην Ασία.

Είναι ασφαλές να αποκαλέσουμε την Ασία την πιο ακριβή ήπειρο, με πέντε πόλεις -- Χονγκ Κονγκ, Τόκιο, Σαγκάη, Γκουανγκζού και Σεούλ -- να προσγειώνονται στην πρώτη 10άδα.

 

 
 

Ορισμένες ρυθμιστικές αρχές περιλαμβάνουν τη Μέση Ανατολή στην Ασία. Σε αυτή την περίπτωση, το Τελ Αβίβ -- το οποίο βρίσκεται στην έκτη θέση -- μετράει επίσης στο σύνολο της Ασίας και θα της έδινε έξι στις 10 θέσεις.

 

 
 

Μέσα σε όλη την κατάσταση της ακρίβειας σε όλο τον κόσμο πρέπει κανείς να υπολογίσει την αύξηση της βενζίνης, του πετρελαίου, του σιταριού αλλά και του ελαιολάδου.

Η λίστα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων σε κάθε πόλη, όπως είναι το σούπερ μάρκετ, τα ενοίκια, οι μεταφορές και η ψυχαγωγία.

Εμείς βρήκαμε την λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου και την παρουσιάζουμε εδώ:©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved