Πώς είναι να μένεις σε ένα ξενοδοχείο 1300 ετών;

Το Nishiyama Onsen Keiunkan λειτουργεί από το 705 μΧ και από τότε φιλοξενεί από σαμουράι μέχρι αμερικανούς τουρίστες.

Οι Ιάπωνες είναι ένας λαός με αξιοθαύμαστη πίστη στην παράδοση και τις ρίζες του. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για πάρα πολλές επιχειρήσεις να έχουν τις ρίζες τους σε οικογένειες από την φεουδαρχική εποχή του νησιωτικού αυτού κράτους, αν και στην περίπτωση του Nishiyama Onsen Keiunkan αυτές ρίζες πάνε λίγο πιο βαθιά από όσο θα περιμέναμε. 

 

 

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο στους πρόποδες του όρους Akaishi που χτίστηκε γύρω από μια ιαματική πηγή και ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και 52 γενιές. Όπως είναι λογικό έχει καταφέρει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Είναι το αρχαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο και μάλιστα σε συνεχή λειτουργία. Στα 37 του δωμάτια έχουν μείνει κατά καιρούς σαμουράι και σογκούν και με το πέρασμα των αιώνων οι εγκαταστάσεις έχουν επεκταθεί για να γίνει πιο αποτελεσματική η θεραπευτική ιδιότητα των ιαματικών νερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πιο παραγωγική θερμή πηγή του κόσμου, η οποία αντλεί κάθε λεπτό πάνω από 1500 ζεστού, θεραπευτικού νερού και με τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η 52η γενιά που τρέχει το ξενοδοχείο, ευελπιστούν να φτάσουν τα 2000 λίτρα το λεπτό. Το ξενοδοχείο έχει δύο ιδιωτικές πισίνες με ζεστό νερό και δύο κοινόχρηστες. 

 

 

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα οπτική στο πώς λειτουργεί το Nishiyama Onsen Keiunkan είναι ότι οι όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο πέρασμα των αιώνων από κάθε μία από τις 52 γενιές, είναι ότι δεν έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στο αρχικό κομμάτι του ξενώνα και απλά προσθέτουν εγκαταστάσεις γύρω από αυτόν, σχηματίζοντας έτσι ένα ξενοδοχειακό παλίμψηστο που είναι ταυτόχρονα και ζωντανό μουσείο.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved