Ο μοναδικός τόπος στην Ελλάδα που συνδυάζει θάλασσα, βουνό και απίστευτο φαγητό

Γιατί το Πήλιο είναι ένας μέρος που τα συνδυάζει όλα; Γιατί το Πήλιο είναι ένας τόπος μοναδικός; Εάν ο επόμενος προορισμός σας είναι το Πήλιο, στο άρθρο μας αυτό θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα. Αφού επισκεφτείτε τα χωριά του Πηλίου, διαβάστε αν θέλετε τον σχετικό οδηγό μας, ήρθε η ώρα για λίγη δράση. Τι να κάνω στο Πήλιο, λοιπόν, με ιδέες και προτάσεις για να περάσετε υπέροχα στην εκδρομή σας.

Γιατί η κουζίνα του Πηλίου είναι τρομερή;

Πληθωρική, πεντανόστιμη και με εξαίσια υλικά, αυτή είναι η πηλιορείτικη κουζίνα. Πρωταγωνιστούν τα υλικά από τη φύση του Πηλίου. Μανιτάρια, κάστανα, καρύδια, χόρτα, μήλα και φυσικά τα μυρωδικά του βουνού των Κενταύρων. Το πιο διάσημο πιάτο είναι χωρίς δεύτερη συζήτηση το σπεντζοφάι. Γίνεται με ντόπιο λουκάνικο (από γίδινο, πρόβειο και λίγο χοιρινό κρέας), πράσινες πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και τουλάχιστον μια σπέντζα (καυτερή πιπεριά).

 

 
 

Η ταπεινή αλλά πάντα αγαπημένη ζεστή φασολάδα, με καυτερές πιπεριές και ντόπιο λουκάνικο είναι ένα πιάτο που σερβίρεται πολύ εδώ τον χειμώνα. Την τιμητική τους έχουν και τα πιάτα: αρνάκι λαδολέμονο, αρνί με πατάτες σιγομαγειρεμένο στο φούρνο με ξύλα, χοιρινό με πράσα ή γλυκόξινο με κυδώνια, αγριογούρουνο σε ουκ ολίγες συνταγές, όπως στιφάδο, πρασοτηγανιά κ.α. Ακόμα, γίδα κοκκινιστή, κόκκορας κρασάτος ή κοκκινιστός με παραδοσιακά ζυμαρικά, μπουλμπάρι (φρέσκο λουκάνικο γεμιστό με συκωταριά και κιμά). Αλλά και όλων των ειδών οι πίτες με φύλλο ή χωρίς. Αφού βρισκόμαστε στο… κεφάλαιο «φαγητό», δείτε γιατί πρέπει να φάτε στην ταβέρνα «Τα 5Φ» στο Πήλιο.

 

 

Γιατί τα χωριά του Πηλίου είναι μοναδικά;

Είμαστε από τους ταξιδιώτες, όσοι μας ακολουθείτε το γνωρίζετε ήδη, που τους αρέσει να εντάσσουν στα ταξίδια τους, δράσεις και αθλητισμό. Το Πήλιο λοιπόν είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την εκδρομή τους με κάποια δραστηριότητα. 

 

 
 

Πεζοπορίες στο βουνό των Κενταύρων

Το trekking είναι καταπληκτική outdoor επιλογή για την επίσκεψή σας στο Πήλιο. Θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα, τις αποστάσεις, την αντοχή, την ηλικία. Εμείς σας προτείνουμε ανά περιοχή της παρακάτω διαδρομές…

Πορταριά

Εκεί θα βρείτε το μονοπάτι των Κενταύρων. Το μονοπάτι αυτό είναι μικρό, μόλις 2 χιλιόμετρα, εύκολο και διαρκεί 50 λεπτά. Για αρχάριους και ζέσταμα είναι ότι πρέπει. Το μονοπάτι μέσα από το χωριό της Πορταριάς. Δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε γιατί υπάρχουν πινακίδες.

Μακρινίτσα

Κυκλική διαδρομή που ξεκινάει από Μακρινίτσα και καταλήγει εκεί. Περνάει από Σταγιάτες και Πορταριά. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με το μονοπάτι των Κενταύρων στην Πορταριά. Είναι 8,86 χιλιόμετρα, μέτριο και διαρκεί 5 ώρες. Εδώ θα βρείτε τη διαδρομή του.

Ζαγορά

Υπάρχει μια κυκλική διαδρομή που οδηγεί από τη Ζαγορά, παραθαλάσσια στο Χορευτό. Θα περπατήσετε μέσα από καλντερίμια στο χωρία της Ζαγοράς και θα οδηγηθείτε στην όμορφη παραλία της περιοχής. Είναι 6,30 χιλιόμετρα, μέτριο σε δυσκολία και διαρκεί 3,30 ώρες. Για λεπτομέρειες της διαδρομής πατήστε εδώ.

Τσαγκαράδα

Ωραία διαδρομή, και ωραίας προορισμός. Το μονοπάτι αυτό καταλήγει, μέσω Φακίστρας, στην Νταμούχαρη. Την θυμάστε αυτήν την παραλία;… είχε πρωταγωνιστήσει στο mama mia!! Έχει μήκος 7,20 χιλιόμετρα και διαρκεί 5,30 ώρες. Εδώ θα βρείτε τον χάρτη της διαδρομής.

 

 
 

Βυζίτσα

Για το τέλος σας έχουμε κάτι εύκολο. Από την Βυζίτσα θα βρείτε διαδρομή που καταλήγει στον σταθμό τραίνου στις Μηλιές. πολύ ωραία διαδρομή και εύκολη. Η απόσταση είναι 3 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 1 ώρα

Το τρενάκι του Πηλίου

Τι να κάνω στο Πήλιο για μια πιο ξεκούραστη εμπειρία; …μα τρενάκι φυσικά! Καταπληκτική εμπειρία και μια μυθική διαδρομή. Αποτελεί μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) και φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου. Η διαδρομή του τραίνου ξεκινάει από τα Άνω Λεχώνια και καταλήγει στις Μηλιές. Η διαδρομή είναι ορεινή, περίπου 15 χιλιομέτρων και χρόνου 90 λεπτών. Το τραίνο κάνει μια μοναδική στάση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα. Περνάει μέσα από τις κατάφυτες πλαγιές του Πηλίου και είναι μοναδική διαδρομή.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved