Μηλιά Χανίων: Το χωριό χωρίς ρεύμα που σε ταξιδεύει στον χρόνο

Ένα χωριό διαφορετικό από τα άλλα μας θυμίζει ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγμα τα στη ζωή.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που πραγματικά αναζητούμε σε έναν τόπο διακοπών; Κάθε ένας από εμάς μπορεί να έχει διαφορετικά γούστα, αισθητική, χομπι κλπ. Υπάρχει το κλασικό δίλημμα βουνό ή θάλασσα, υπάρχει επίσης το ήσυχο ή φασαριόζικο, άλλοι αναζητούν παροχές και άλλοι συμβιβάζονται μόνο με τα απολύτως απαραίτητα. Υπάρχει όμως μια κοινή παράμετρος για όλους, η απόδραση από την καθημερινότητα. 

Και μπορεί η καθημερινότητα να είναι εντελώς διαφορετική για τον καθένα από εμάς όμως όλοι μας εξαρτόμαστε απο τον ηλεκτρισμό και η Μηλιά Χανίων φροντίζει να προσφέρει την καλύτερη απόδραση από την καθημερινότητα γιατί πολύ απλά δεν ηλεκτροδοτείται.

 

 

Η Μηλιά μοιάζει με ένα χωριό ξεχασμένο από τον χρόνο, όμως είναι αρκετά σύγχρονη. Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό 12 σπιτιών σε ένα χωριό που γνώρισε την εγκατάλειψη από τους κατοίκους του εδώ και πολλά χρόνια. Τα σπίτια αυτά φτιάχτηκαν σχεδόν από την αρχή, αλλά με τα υλικά άλλων εποχών. Το ξύλο, η πέτρα και τα φυσικά βράχια έχουν διατηρήσει τη θέση τους αφήνοντας εκτός οικισμού το τσιμέντο. 

Έξω από το χωριό έμεινε και η ηλεκτροδότηση. Μπορεί να για λόγους ασφαλείας να υπάρχει μια γεννήτρια που δουλεύει κάποιες ώρες, όμως τα 12 σπίτια που λειτουργούν ως ξενώνες έχουν φως μόνο από λάμπες πετρελαίου και στο εστιατόριο μαγειρεύουν μόνο με ξύλα και κάρβουνα. 

 

 

Επιλέγοντας τη Μηλιά για μια εξόρμηση που μπορεί να είναι μόνο για λίγες ώρες και φαγητό ή κάποιες μέρες διαμονής σε κάποιο από τα σπίτια του οικισμού μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο. Χωρίς καμία διάθεση ρομαντικοποίησης του παρελθόντος, πραγματικά κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στις εποχές χωρίς ρεύμα, η Μηλιά σου δίνει την ευκαιρία να επανεκτιμήσεις κάποια πράγματα που οι ρυθμοί της καθημερινότητας τα έκαναν απαρατήρητα ή δεδομένα.

Κάνοντας ένα διάλειμμα από όσα επουσιώδη σου γεμίζουν τη μέρα, μπορείς να δεις τα πραγματικά ουσιώδη πράγμα στη ζωή σου που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πιάτο ποιοτικού φαγητού και η συντροφιά με τους ανθρώπους της ζωής σου.    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved