Ένας συντάκτης καταρρίπτει τον συνδυασμό χειμώνα και βουνού, επιλέγοντας το ferry boat και το νησί.

Ναι είχε έρθει εκείνος ο καιρός. Πάντα μου αρέσει να παίρνω άδεια στα Φώτα γιατί αισθάνομαι πιο άνετα να μπω στο πλοίο. Για μένα είναι σαν μία κανονική ιεροτελεστία. Φέτος είχαμε συμφωνήσει να πάμε στο νησί για να δούμε τους γονείς μου. Στην αρχή έλεγα πως ίσως να βαρεθώ πάλι στο νησί για πέντε μέρες αλλά τελικά ήταν κάτι παραπάνω από σωτήριο.

 

 

Γιατί είναι σημαντικό για έναν άνδρα να κάνει χειμερινές διακοπές;

Όχι δεν είναι καθόλου πολυτέλεια οι χειμερινές διακοπές και πρέπει κάθε άντρας να επιδιώκει να τις κάνει. Όποτε και όπου μπορεί. Αυτό που εμείς έχουμε να προτείνουμε βέβαια εδώ είναι να προτιμήσει να πάει σε νησί μιας και είναι ασυνήθιστος προορισμός για το χειμώνα και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στις διακοπές σου. Γιατί; Μα γιατί φυσικά όπου και να πας δεν θα υπάρχει τόσος κόσμος.

 

 
 

Στο νησί βρήκα την ηρεμία μου περισσότερο από το βουνό

Στην Κρήτη μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, αν θέλει έχει και βουνό αλλά είναι μαγικό το ότι μπορείς να το συνδυάσεις και με τη θάλασσα. Η θάλασσα το χειμώνα είναι πολύ διαφορετική από το καλοκαίρι και βγάζει μία αίσθηση μελαγχολίας που τελικά μπορεί να σε ανανεώσει. Γι' αυτό λοιπόν αν έχεις κάποιο γνωστό ή οικογένεια σε νησί τότε καλό είναι να προτιμήσεις να πας εκεί παρά να πληρώνεις άπειρα λεφτά σε κάποιο τρέντι βουνίσιο καταφύγιο που τελικά μπορεί και να μην περάσεις πολύ καλά γιατί θα έχει τίγκα κόσμο.

 

 
 

Τι μπορεί να κάνεις στο νησί το χειμώνα; Κι όμως...

Έχουμε μάθει πως το νησί είναι για το καλοκαίρι. Αυτό όμως είναι ένα κλισέ που απλά πλέον δεν ισχύει. Το χειμώνα στο νησί μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα και όλα μπορούν να σου μείνουν αξέχαστα. Ειδικά στην Κρήτη που πήγα εγώ, κανείς έχει απεριόριστες δυνατότητες. Από ξενάγηση στην παλιά πόλη μέχρι ανάβαση στο βουνό, από επίσκεψη σε κάποια παραλία για πικ νικ χειμερινό ή ακόμη και τουρ με το αυτοκίνητο σε διάφορες εξοχικές ταβέρνες που θα βρεις το αξεπέραστο κρητικό φαγητό.

 

 
 

Η Κρήτη έχει κάτι που μπορεί να σου μείνει αξέχαστο το χειμώνα

Από τι να ξεκινήσει κανείς; Από το φαγητό; Από τα χωριά που μπορεί να επισκεφτεί; Ποιος δεν έχει φάει μακαρονάδα βρασμένη μέσα σε ζωμό κρέατος πασπαλισμένη με ανθότυρο και δεν έχει αναστενάξει από ικανοποίηση; Από φαγητό τι να πρωτοπούμε; Χοχλιοί μπουμπουριστοί στο τηγάνι, μυζήθρα, χόρτα, αντικρυστό. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Μετά μπορεί να κάνεις άπειρες δραστηριότητες, όπως ορειβασία σε καταφύγιο, χειμερινό μπάνιο νότια της Κρήτης, επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, επίσκεψη σε ρακοκάζανα. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες πραγματικά.

 

 

Ποιος δεν έχει ανέβει σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό του Ρεθύμνου και δεν έχει πάθει την πλάκα του με τους ανθρώπους αλλά και το Σεληνιακό τοπίο του τόπου; Πραγματικά μία χειμερινή επίσκεψη στο νησί είναι μία εμπειρία ανεπανάληπτη. Οπότε αν θέλεις να ξεσκάσεις για μερικές μέρες στη άδεια σου μέσα στο Γενάρη ή το Φλεβάρη ή έστω το Μάρτη, τότε καλά θα κάνεις να σκεφτείς την περίπτωση νησί και όχι βουνό.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved