Όταν το 2019 είχε 6.2 εκατομμύρια τουρίστες, μάλλον το φετινό νούμερο είναι πέρα για πέρα απογοητευτικό.

Το 2019 το είχαν επισκεφθεί 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι αλλά φέτος όλα πάτωσαν. Τόσο πολύ που πραγματικά στο τσακ δεν μπήκαν στο ρεκόρ Γκίνες. Η αποτυχία ήταν τόσο μεγάλη που έγινε πρώτη είδηση στα ταξιδιωτικά νέα.

 

 

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Μάλιστα το 2019 προσέλκυσε 6,2 εκατομμύρια ξένους τουρίστες από όλο τον κόσμο (πολλούς και από την Ελλάδα). Όμως, μέσα στο 2021 ο συγκεκριμένος αριθμός περιορίστηκε σε μόλις… 45! Το ακούς και πραγματικά δεν μπορείς να το πιστέψεις. Η πτώση είναι κάτι παραπάνω από τεράστια.

 

 
 

Ο λόγος γίνεται για το Μπαλί της Ινδονησίας αλλά και ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ασίας, ο οποίος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο τουρισμός έπεσε τόσο πολύ που οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να κλείσουν ολόκληρα ξενοδοχεία. Πραγματικά ο τουρισμός τους καταστράφηκε.

 

 

Σύμφωνα με το CNN το εξωτικό νησί, έκτασης 5.632 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμού 3,9 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελούσε διαχρονικά έναν αρκετά προσφιλή τόπο διακοπών και χαλάρωσης. Για το 2021 όμως όλα γύρισαν τούμπα και κανείς δεν επισκέφτηκε το διάσημο αυτό νησί.

 

 
 

Αμμουδερές παραλίες, γευστικά φαγητά, εξωτικά ποτά, ζεστός καιρός και τροπική βλάστηση συνιστούσαν τα εχέγγυα για ονειρικές διακοπές. Τώρα όμως όλα άλλαξαν με την πανδημία και το νησί βυθίστηκε στη φτώχεια. Η πανδημία έκανε τη ζημιά της.

Όμως, το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης άλλαξε άρδην την κατάσταση και το Μπαλί έμεινε τελείως… άδειο από τουρίστες. Πραγματικά είναι τρομερό το πόσο η πανδημία επηρέασε την οικονομία του νησιού.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αποτέλεσαν τον Νο.1 παράγοντα γι’ αυτό το αρνητικό ρεκόρ, καθώς το διεθνές αεροδρόμιο Ngurah Rai ήταν κλειστό στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του 2021. Φυσικά η πτώση ήταν επόμενη. Κανείς δεν μπορούσε να μπει στη χώρα. Ο τουρισμός κυριολεκτικά πέθανε.

 

 
 

Οι τοπικές αρχές είχαν απαγορεύσει τις αφίξεις πτήσεων εξωτερικού, καθώς επέτρεπαν μόνο τις πτήσεις εσωτερικού (κυρίως από την πρωτεύουσα Τζακάρτα). Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό του Μπαλί για το 2021.

Η άρση των μέτρων έγινε μόλις τον Οκτώβριο, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει. Κανείς δεν επισκέφτηκε το Μπαλί για το 2021. Η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη.

 

 

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι όποιος επιθυμεί ακόμη και σήμερα να επισκεφτεί το Μπαλί, καλείται να πληρώσει 300 δολάρια για βίζα, να υποβληθεί σε αρκετά PCR τεστ και να αγοράσει ένα ειδικό ιατροφαρμακευτικό πακέτο ασφάλισης. Αυτό φυσικά αποθαρρύνει τους πάντες από το να πάνε στο Μπαλί.

Όσον αφορά τους 45 ξένους ταξιδιώτες που επέλεξαν τον νησί ως τόπο διακοπών, αυτοί ήρθαν κυρίως δια θαλάσσης με ιδιωτικά γιοτ.

©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved