Ιδρύθηκε το 1934 και μέχρι σήμερα προσελκύει χιλιάδες λάτρεις της μπίρας.

Το Ginza Lion Building, το οποίο στεγάζει την παλαιότερη μπυραρία της Ιαπωνίας, έχει εγγραφεί επίσημα ως Πολιτιστική Περιουσία της Ιαπωνίας. Άνοιξε στις 8 Απριλίου 1934 ως η έδρα της Dainippon Beer και η μπιραρία του πρώτου ορόφου της βγάζει δική της μπίρα για περισσότερα από 87 χρόνια τώρα.

 

 
 

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το μέρος;

Όπως πολλές παμπ στην Ιαπωνία εκείνη την εποχή, ο σχεδιασμός της ήταν εμπνευσμένος από παλιομοδίτικες γερμανικές μπυραρίες. Αυτό που κάνει το Beer Hall Lion Ginza (όπως είναι γνωστό σήμερα) τόσο ξεχωριστό είναι ότι επέζησε από τον βομβαρδισμό του Τόκιο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι, το εσωτερικό αυτής της γιγαντιαίας μπυραρίας έχει διατηρηθεί ακριβώς όπως όταν χτίστηκε.

 

 

Ο σχεδιασμός θυμίζει την ίδια την μπίρα

Εξακολουθεί να έχει τους αναγνωρίσιμους τοίχους από κόκκινο τούβλο, τις πράσινες κολόνες με πλακάκια φτιαγμένες για να μοιάζουν με κριθάρι και τα στρογγυλά κρεμαστά φωτιστικά με πολύχρωμα σχέδια εμπνευσμένα από τον αφρό μπίρας.

 

 
 

Η γυάλινη μωσαϊκή τοιχογραφία πίσω από το μπαρ, η οποία απεικονίζει γυναίκες να τρυγούν κριθάρι, έχει επίσης διατηρηθεί.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις εκεί;

Ενώ η μπυραρία είναι το πιο δημοφιλές μέρος για να δειπνήσετε στη γύρω περιοχή, το εξαώροφο κτήριο φιλοξενεί άλλους χώρους, όπως ένα εστιατόριο με ψησταριά κρασιού και δύο άλλα ιαπωνικά εστιατόρια παραδοσιακής προσέγγισης.

 

 

Στον τελευταίο όροφο βρίσκεται το Ginza Classic Hall, το οποίο αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αίθουσα συνεδριάσεων, αλλά τώρα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για πάρτι.

Ένα ιδανικό μέρος αν είσαι λάτρης της μπίρας και είσαι στο Τόκυο

Σήμερα, το κτίριο και το εμπορικό σήμα Ginza Lion ανήκουν στη Ζυθοποιία Sapporo. Το Beer Hall Lion Ginza σερβίρει μια σειρά από μπίρες Sapporo, σάκε, κρασί και κοκτέιλ, εκτός από κλασικά γερμανικά πιάτα μπιραρίας, όπως λουκάνικα, κουλουράκια και πιάτα με πατάτες.

Είναι ανοιχτό από τις 11:30 έως τις 22:30 (έως τις 22:00 την Κυριακή και τις αργίες) και απέχει μόλις τρία λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Ginza.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved