Το Μέτσοβο είναι σοβαρός λόγος για να μην μείνεις τα Χριστούγεννα στην Αθήνα

Ένας προορισμός που θα σε αποζημιώσει σίγουρα.

Αν χρειάζεσαι ένα μέρος κοντά στην Αθήνα για να απολαύσεις το χιόνι και το κρύο του χειμώνα ενδεχομένως το Μέτσοβο να μην είναι μέσα στις επιλογές σου, ωστόσο έτσι και κάνεις την απόπειρα και βρεθείς στην περίφημη κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτείς.

Από τα σλαβικά «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό, το Μέτσοβο έχει πολλά να προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη, κάθε εποχή του χρόνου, παρ’ όλο που πολλοί το κατατάσσουν μόνο στους χειμερινούς προορισμούς.

 

 

All time classic προορισμός για χιόνι τα Χριστούγεννα και ιδανικός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Το Μέτσοβο είναι ένα από τα πιο γραφικά και οργανωμένα χωριά της Ελλάδας όσον αφορά τις τουριστικές υποδομές.

 

 
 

Γιατί πρέπει να πας στο Μέτσοβο τα Χριστούγεννα;

Θα βρεις από μικρούς παραδοσιακούς ξενώνες μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία για να περάσεις τις ημέρες των γιορτών όπως ακριβώς τις έχεις ονειρευτεί.

Εκτός από καλή διαμονή, πρόκειται για ένα από τα ορεινά χωριά της Ελλάδας που θα απολαύσεις και καλό φαγητό ειδικά αν σου αρέσει το κρέας.

Η περιοχή φημίζεται για τις ψησταριές της, το τυρί, τις χυλοπίτες και τον τραχανά της.

 

 
 

Γιατί το Μέτσοβο είναι τόσο όμορφο;

Η ομορφιά του, όμως, δεν μπαίνει σε καλούπια και εντυπωσιάζει όλο το χρόνο με διαφορετικό τρόπο, με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει: πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες, σπίτια από πέτρα και πάνω απ’ όλα χαρακτήρας που μένει αναλλοίωτος και δεν προσαρμόζεται στα τουριστικά «πρέπει», διατηρώντας έτσι όλο του το μεγαλείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι… ενδυματολογικές επιλογές κάποιων μεγαλύτερων κατοίκων του, οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες και μιλούν τη βλάχικη.

 
 

Τι μπορείς να δεις και να κάνεις στο Μέτσοβο;

Ξεκινώντας από την επαφή με τον πολιτισμό του, στο ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα μπορείτε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου και να θαυμάσετε υφαντά και κεντήματα, εικόνες, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, παραδοσιακά ξυλόγλυπτα έπιπλα, χρυσοκέντητες φορεσιές, όπλα, νομίσματα, αγροτικά σκεύη και άλλα εκθέματα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι εστί Μέτσοβο.

 

 

Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο) θα δείτε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών.

 

 
 

Μικρές εκδρομές κοντά στο Μέτσοβο

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τις εικόνες του ταξιδιού σας στην περιοχή, μπορείτε να οργανώσετε κοντινές στο Μέτσοβο εκδρομές. Τη χειμερινή περίοδο μπορείτε να επισκεφτείτε τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής σε απόσταση 2 χιλιομέτρων (Καρακόλι) και 5 χιλιομέτρων (Πολιτσές) από το Μέτσοβο, ενώ στα 6 χιλιόμετρα βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Ανήλιο, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2012.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved