Αυτό το ξενοδοχείο μοιάζει όσο τίποτα άλλο με ένα ταξίδι στον πλανήτη Άρη

Επειδή ένα ταξίδι στον Άρη δεν είναι στα άμεσα σχέδια του Elon Musk, αυτό το ξενοδοχείο στη μέση της ερήμου είναι το καλύτερο υποκατάστατο.

Αυτό το εντυπωσιακό συγκρότημα που βλέπετε δεν είναι κάποιο σετ σκηνικών από το Dune ή κάποια άλλη ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά ένα αληθινότατο ξενοδοχείο στην έρημο της Ναμίμπια. Το ξενοδοχείο Sonop έχει ως βασικό δομικό στοιχείο ογκόλιθους από γρανίτη πάνω στους οποίους έχει δομηθεί ένας μικρός οικισμός από σκηνές σε ένα τυπικά αποικιοκρατικά βρετανικό στυλ που θυμίζει Λώρενς της Αραβίας. 

 

 

Αυτός ο αέρας της δεκαετίας του ‘20 ήταν και ο στόχος των δημιουργών του ξενοδοχείου όταν έστηναν τις 10 τέντες περιμετρικά του συγκροτήματος των βράχων. Ο κύκλος που σχηματίζεται εξασφαλίζει σε κάθε μία από τις σκηνές ανεμπόδιστη θέα στον ορίζοντα και έτσι το ξενοδοχείο έχει θέα 360° στο απόλυτο κενό. 

 

 

Κάτω από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του «ξενοδοχείου» βρίσκεται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Όλα τα υλικά δόμησης έχουν προέλθει από την ευρύτερη περιοχή, από την ξυλεία, μέχρι τις τέντες και η ενέργεια παρέχεται αποκλειστικά από ηλιακά πάνελ. 

Στο Sonop υπάρχουν δίκλινα και τετράκλινα «δωμάτια» στοχεύοντας όχι μόνο σε διαφορετικές ανάγκες από άποψη χώρου, αλλά και παροχών. Τα δίκλινα είναι πιο λιτά και προσφέρουν μια πιο αυθεντική εμπειρία εξερευνητή της Αφρικής του περασμένου αιώνα, ενώ τα τετράκλινα είναι πολύ πιο εξοπλισμένα με μεγάλη μπανιέρα, γραφείο κλπ. 

 

 

Στις παροχές των δραστηριοτήτων μόνο λιτό δεν είναι το Sonop, αφού προσφέρει μαθήματα yoga, ιππασία, ποδηλατάδες, infinity pool και βόλτες με αερόστατο για να δουν όλοι οι επισκεπτες μέχρι πόσο μακριά εκτείνεται ο ορίζοντας.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved