Νύχτες στη Μύκονο: Ένα «ταξίδι» αισθήσεων με συνοδοιπόρο τη μοναδική γεύση του Pisco Sour

Για τον υπόλοιπο κόσμο, ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού όμως, για εμένα και την παρέα μου αποτελεί την απόλυτη κορύφωσή του. Διότι, όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή, έτσι και φέτος όλοι οι δρόμοι μας οδηγούν απευθείας στο «νησί των ανέμων», δηλαδή την κοσμοπολίτικη Μύκονο, τον επίγειο «παράδεισο» όσων επιθυμούν να βιώσουν μοναδικές, επικές βραδιές συντροφιά με τους κολλητούς τους.

Κι όμως, ένα τριήμερο στο δημοφιλέστερο νησί του Αιγαίου είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι, να γυρίσουμε σελίδα και να υποδεχθούμε με διάθεση και αισιοδοξία τη σεζόν που ξεκινά.

Αυτές τις σκέψεις έκανα πριν μερικές ημέρες, καθώς βρισκόμουν μεσοπέλαγα στο κατάστρωμα ενός πλοίου και άφηνα πίσω μου το λιμάνι της Μυκόνου. Ήταν η στιγμή που ανατρέχοντας στις βραδιές που ζήσαμε με τους κολλητούς μου, συνειδητοποίησα τους λόγους που επιστρέφουμε ξανά και ξανά στο συγκεκριμένο νησί. Και ο βασικός λόγος είναι πως η Μύκονος αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για κάθε γνήσιο bon viveur, ένας μέρος που «ταξιδεύει» τις αισθήσεις, χαρίζοντάς μας αξέχαστες γευστικές εμπειρίες, αυθεντικές στιγμές διασκέδασης και ανεξίτηλες αναμνήσεις, οι οποίες μας κρατούν συντροφιά έναν ολόκληρο χειμώνα.

Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι γνωρίζουμε ποια είναι τα σημεία που αξίζει να επισκεφθούμε στο «νησί των ανέμων», για να απολαύσουμε στο έπακρο το τριήμερο ή τις διακοπές μας. Διότι όπως ξέρουν οι πιστοί επισκέπτες της Μυκόνου, όπως εμείς, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με μία νύχτα στα Ματογιάννια, τον απόλυτο προορισμό, όπου ο δυνατός αιγαιοπελαγίτικος αέρας μας παρασύρει στην «καρδιά» του Περού και μας συστήνει τη λατινοαμερικάνικη κουλτούρα!

 

 coya1

 

Μία μοναδική εμπειρία χρωμάτων, γεύσεων και αρωμάτων στο «νησί των ανέμων»

Μπορεί να επισκέπτομαι τη Μύκονο εδώ και αρκετά χρόνια, παρόλα αυτά «κόλλησα» το 2020, τη χρονιά που πέρασα το πιο μαγευτικό τετραήμερο της ζωής μου. Όλα οφείλονται βέβαια στο COYA Mykonos, το υπαίθριο εστιατόριο με τα δύο Pisco Bar & Lounges, που με το άνοιγμά του έναν χρόνο πριν, αναβάθμισε την έννοια της διασκέδασης στο «νησί των ανέμων».

Επιστρέφοντας στο ίδιο μαγαζί έναν χρόνο μετά, δηλαδή πριν λίγες ημέρες, ήξερα πως όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν εμένα και τους φίλους μου στην επιβλητική μπάρα του αγαπημένου μας Pisco Bar, εκεί όπου οι νύχτες «πλημμυρίζουν» με ζεστά, φωτεινά χρώματα, έχουν το μοναδικό άρωμα του Angostura bitter και αφήνουν στα χείλη τη λαχταριστή, αυθεντική γεύση ενός πρωτότυπου συνδυασμού από φρέσκο χυμό lime, σιρόπι ζάχαρης και Pisco.

Υπό τους ήχους της ηλεκτρονικής, της λάτιν, της tech house, της afro house και της downtempo μουσικής, τσουγκρίσαμε για ένα ακόμη καλοκαίρι τα ποτήρια μας απολαμβάνοντας το signature cocktail Pisco Sour και δώσαμε την υπόσχεση πως δεν θα αφήσουμε κανένα καλοκαίρι να πάει χαμένο, χωρίς να βρεθούμε στο καλύτερο spot των Κυκλάδων!

 

coya2

 

Μία διαχρονική ιστορία γεύσης και απόλαυσης από τα βάθη του Περού μέχρι τα Ματογιάννια

Αυτό που έκανε την παρέα μου να ανυπομονεί κάθε χειμώνα για το επόμενο καλοκαίρι και την επάνοδο στην μπάρα του Pisco Bar, είναι η αδυναμία της στη διαχρονική γεύση του Pisco. Και όπως προδίδει και το όνομά του, το Pisco Bar είναι το ιδανικό μέρος για να ενδώσουμε στον αγαπημένο μας πειρασμό.

Σε αντίθεση με τη χιλιανή ποικιλία, το περουβιανό Pisco παράγεται από σταφύλια μέσα σε μεγάλα χάλκινα δοχεία, χωρίς να υποστεί αραίωση, ενώ κατά τη διάρκεια της απόσταξής του, εισέρχεται απευθείας στη φιάλη. Μάλιστα, για ένα μπουκάλι Pisco χρειάζονται περίπου οκτώ με δώδεκα κιλά σταφυλιών -ανάλογα βέβαια και με την ποικιλία των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι Pisco: Το Pure, το Aromáticas, το Mosto Verde και το Acholado. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως αν θέλεις να γευτείς το καλύτερο Pisco στη χώρα, τότε το COYA Mykonos, το οποίο παράγει και διαθέτει τη δική του ποικιλία Pisco, είναι το κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσεις πολλές και διαφορετικές εκδοχές του διαχρονικού περουβιανού ποτού.

 

coya3

 

Στη «χώρα των θαυμάτων» εκείνων που αναζητούν εκλεκτές γευστικές εμπειρίες

Φυσικά, η ειδίκευση στο Pisco δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να επισκεφθείς το COYA Mykonos και να γίνεις και εσύ… πιστός της μπάρας του Pisco Bar, καθώς ο «πλούσιος» κατάλογος από μοναδικά, γευστικά cocktail, όπως το εξωτικό Agua de Leche (Milk Punch) με τεκίλα, «νότες» καρύδας, ανανά, passion fruit και καρυκεύματα, το Nisi Ilio για τους λάτρεις του gin με ξινό βατόμουρο και honey water και το γευστικό Aji Margarita με τεκίλα, aji limo, αγαύη, lime και αβοκάντο. Επιπλέον, το πρόθυμο, φιλικό και έμπειρο team του COYA Mykonos, μετατρέπει κάθε μας επίσκεψη σε αυτό σε μία αξέχαστη εμπειρία γεύσης, απόλαυσης και διασκέδασης.

 

coya4

 

Ωστόσο, το βασικό στοιχείο που -κατά την άποψή μου- κάνει το COYA Mykonos να ξεχωρίζει στο «νησί των ανέμων», είναι πως «ξεγελάει» τις αισθήσεις και μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε ένα νοητό, πολύ μακρινό ταξίδι. Αυτό οφείλεται στη μοναδική του διακόσμηση, που είναι εμπνευσμένη από την αυτοκρατορία των Ίνκας και «παντρεύει» με έναν μοναδικό τρόπο την περουβιανή κουλτούρα με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή αυλή, «ντυμένη» με μαγευτικές, ζεστές αποχρώσεις και στολισμένη με σπάνιες αντίκες, δηλαδή για ένα σκηνικό που ξεπερνά κάθε φαντασία και όσες φορές και να το αντικρύσεις, δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο.

 

coya5

 

Αν θέλεις να ζήσεις και εσύ, λοιπόν, μία ξεχωριστή εμπειρία με τους κολλητούς σου, μία εμπειρία τόσο δυνατή που θα τη νοσταλγείς για έναν ολόκληρο χειμώνα, μέχρι την έναρξη του επόμενου καλοκαιριού, τότε μία επίσκεψη στο Pisco Bar του COYA Mykonos είναι ένα «ταξίδι» αισθήσεων με «πυξίδα» την απολαυστική, αυθεντική γεύση του περουβιανού Pisco Sour. Και ο Σεπτέμβριος είναι αναμφίβολα ένας εξαιρετικός μήνας για ένα ταξίδι στη Μύκονο!

Διεύθυνση: οδός Μαλαματένιας, Ματογιάννια, 84600 Μύκονος

Κρατήσεις: reservations.mk@coyarestaurant.com



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved