Godfather: Τώρα μπορείς να επισκεφτείς τα μέρη στη Σικελία όπου γυρίστηκε η ταινία

Δεν είχε άδικο ο Francis Ford Coppola όταν τα επέλεγε.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λατρεύουν την ταινία Godfather αλλά την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να ταξιδέψουν στην μαγευτική Σικελία. Τώρα μπορεί κανείς να τα συνδυάσει και τα δύο και να επισκεφτεί μερικά από τα locations όπου γυρίστηκε η διάσημη ταινία.

 

 

Αρκετοί αρχηγοί μαφίας προέρχονται από το Corleone, μεταξύ των οποίων είναι οι Tommy Gagliano, Jack Dragna, Giuseppe Morello, Michele Navarra, Luciano Leggio, Leoluca Bagarella, Salvatore Riina και Bernardo Provenzano. Είναι επίσης ο τόπος γέννησης πολλών φανταστικών χαρακτήρων στο μυθιστόρημα του Mario Puzo «Ο Νονός», συμπεριλαμβανομένου του Vito (Andolini) Corleone.

Αλλά το Corleone είναι μόνο ένα από τα μέρη όπου γυρίστηκε ο Νονός. Υπάρχουν ακόμη μερικά μέρη όπου η κάμερα του Coppola τους έκανε την τιμή (ή και το ανάποδο) να επισκεφτεί.

Εμείς μαζέψαμε μερικά από τα πιο σπάνια μέρη της Σικελίας όπου γυρίστηκε η ταινία Godfather, αν λοιπόν θέλεις να τα επισκεφτείς τότε πρέπει να μελετήσεις την παρακάτω λίστα:

Corleone

Corleone, σημαίνει “Καρδιά του Λιονταριού”. To θρυλικό “χωριό της Μαφίας” έχει περάσει στην ιστορία ως ο τόπος που γέννησε τους μεγαλύτερους capos της Cosa Nostra.

 

Segesta

Αν κάνετε την περίφημη περιοδεία του Νονού, το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθείτε στα ιστορικά ερείπια της αρχαίας πόλης Sgesta, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις των αυτόχθονων πληθυσμών της Σικελίας μέχρι που τελικά εγκαταλείφθηκε τον 13ο αιώνα από τους ανθρώπους που ζούσαν ακόμα εκεί.

 

Savoca

Έχουν περάσει 45 χρόνια από τότε που βγήκε στους κινηματογράφους αυτή η σκηνή και όμως το bar Vitelli στο μικρό χωριό της Savoca είναι ακόμα ανοικτό. Το όμορφο αυτό μπαρ, που διαθέτει μια βεράντα καλυμμένη με αμπέλια, είναι μέρος ενός κτιρίου που χρονολογείται από το 18ο αιώνα και φυσικά αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα του μικρού χωριού.

 

 

Forza d’Agrò

Μια όμορφη μικρή πόλη που βρίσκεται κοντά στη Μεσσήνη, το Forza d’Agrò εμφανίστηκε στο The Godfather. Ο Coppola χρησιμοποίησε την Εκκλησία του Sant'Agostino για να πλαισιώσει την πρώτη άφιξη του Michael Corleone (Al Pacino) στο μαγευτικό τοπίο της Σικελίας.

 
 Δες εδώ μερικές σκηνές από την ταινία: 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved