Είναι μία πόλη που πρέπει να τη γνωρίσεις.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Η πόλη του Γαλαξιδίου είναι ένα σπάνιο θέαμα.

 

 

Το Γαλαξίδι, μία από τις πιο όμορφες και ήσυχες παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας, διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτο τον αυθεντικό παραδοσιακό του χαρακτήρα. Χτισμένο στη νότια ακτογραμμή της Στερεάς Ελλάδας, στη Φωκίδα, αποπνέει αρχοντική ατμόσφαιρα «νησιού» και κουβαλά την αίγλη της ένδοξης ναυτικής του παράδοσης.

Εκεί θα δεις πολλά ωραία θεάματα από φυσικής άποψης και οι παραλίες της θα σε καταπλήξουν.

 

 
 

Μια ήσυχη κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας που βαθιά χωμένη στον Κορινθιακό κόλπο βρέχεται από τα Κρισαϊκά νερά και περιτριγυρίζεται από βουνά, που της χαρίζουν απανεμιά και σιγουριά. Τόπος ναυτικός με συμμετοχή στον κατά θάλασσα αγώνα των Ελλήνων το 1821, άκμασε στα χρόνια της ιστιοφόρου ναυσιπλοΐας. Το 18ο και 19ο αι. οι γαλαξιώτικες μπρατσέρες και σκούνες όργωναν τη θάλασσα της Μεσογείου.

 

 
 

Η πόλη έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός, έχει σταθερά ήπια τουριστική ανάπτυξη, και απέχει περίπου τρεις ώρες οδικώς από την Αθήνα.

Αθήνα- Γαλαξίδι: Διαδρομή με… κλασική αξία

Η διαδρομή από την Αθήνα προς το Γαλαξίδι (210 χλμ.) είναι μία από τις πιο όμορφες και συνάμα πιο γνωστές τουριστικά. Ορεινή στο μεγαλύτερο τμήμα της (σε σχετικά άνετο οδικό δίκτυο- χωρίς διόδια) περνά από τη γραφική Αράχωβα και τη βουνίσια ομορφιά του Παρνασσού, διασχίζει το μυστηριακό τοπίο των Δελφών και κατηφορίζει μέσα από επίπεδους ελαιώνες προς τη θάλασσα και την παραλιακή Ιτέα. Ένα “κατέβασμα” 34 χλμ. (απόσταση Δελφοί – Γαλαξίδι) με πανοραμική θέα στον Κορινθιακό κόλπο και τις βόρειες ακτές της Πελοποννήσου.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved