Ένα τρομερό φαινόμενο που δεν το βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου και αυτό μας το δείχνει κάθε μέρα. Το καλοκαίρι είναι μία ιδιαίτερη περίοδος στην οποία οι ομορφιές της Ελλάδας διπλασιάζονται μιας και είναι γεμάτη με παραλίες. Κάποιες από αυτές έχουν μέσα τους τρομερά και σπάνια φαινόμενα.

 

 

Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την παραλία με το… γλυκό νερό! Δεν είναι μια γνωστή στους πολλούς παραλία μιας και βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, στην Ήπειρο. Μιας και η Πάργα αποτελεί έναν όλο και περισσότερο αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό, είναι ευκαιρία να γνωρίσεις και αυτή την ιδιαίτερη ελληνική παραλία. Είναι ο κόλπος του Αϊ Γιαννάκη.

 

 
 

Που θα βρεις ένα τέτοιο φαινόμενο σε ολόκληρο τον κόσμο; Μόνο στην Ελλάδα μπορείς να βρεις παραλία με γλυκό νερό. Πραγματικά αξίζει να την επισκεφτείς.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα που έχει όμως αυτή η παραλία; Η συγκεκριμένη αμμουδιά με τα ρηχά και πεντακάθαρα νερά έχει μια πηγή γλυκού νερού που αναβλύζει στο κέντρο του κόλπου στην οποία βρίσκεται. Πώς γίνεται αυτό; Στην πραγματικότητα το νερό μεταφέρεται υπόγεια από τη διπλανή λίμνη του Καλοδικίου, γνωστή στην περιοχή και ως «λίμνη με τα νούφαρα».

Δες εδώ πως μοιάζει αυτή η παραλία:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved