Ένας επίγειος παράδεισος βγαλμένος από την μυθολογία μας.

Η Ελλάδα έχει άπειρες ομορφιές και μέρη όπου μπορείς να ανακαλύψεις την μυθολογία της. Είναι η χώρα που σε κάθε γωνία υπάρχει γραμμένο ένα ποίημα και σε κάθε βράχο βρίσκει κανείς έναν χαρακτήρα του Ομήρου.

 

 

Αν αναζητάς μαγικές παραλίες προκειμένου να απολαύσεις τις διακοπές σου σε γαλαζοπράσινα, εξωτικά νερά, τότε καλό θα είναι να ρίξεις το βλέμμα σου σε ένα μικρό νησί, νότια της Κρήτης, που αποτελεί top προορισμό για τους εναλλακτικούς τύπους, την «ξελογιάστρα» και όμορφη Γαύδο.

 

 
 

Είναι το νησί όπου όποιος πάει πραγματικά χάνει τα λογικά του, όπως ακριβώς έπαθε και ο Οδυσσέας με την ξελογιάστρα Καλυψώ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία γραμμένα στην μυθολογία μας.

Αν και τον χειμώνα οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 50, η Γαύδος τους καλοκαιρινούς μήνες «πλημμυρίζει» από κόσμο και φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες. Είναι ένα τόσο μικρό μέρος αλλά με τόση ομορφιά που δεν την χωράει ο νους σου.

 

 
 

Το μικρό αυτό νησάκι έχει ταυτιστεί με την Ωγυγία, το μέρος όπου η Καλυψώ κρατούσε τον Οδυσσέα. Αν είσαι λάτρης της φύσης, της ηρεμίας και της χαλάρωσης δεν γίνεται να μην λατρέψεις αυτό το μικρό νησί αλλά και το ελληνικό χωριό που πας μόνο με τα πόδια, που βρίσκεται στα Σφακιά.

Δες εδώ μερικές φωτογραφίες για να καταλάβεις για τι ομορφιά μιλάμε:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved