Ιθάκη: Το νησί του Οδυσσέα μπορεί να σου προσφέρει αδιανόητες απολαύσεις

Ένα νησί βγαλμένο από τα όνειρα και την μυθολογία.

H Ελλάδα είναι ένα μέρος ανεξάντλητο από ομορφιά και μέρη για να επισκεφτείς. Μέσα από την μυθολογία μαθαίνουμε πολλά πράγματα για τα νησιά και τα μέρη της χώρας μας. Έτσι και μέσα από το επικό έργο του Ομήρου δηλαδή την Οδύσσεια μάθαμε για τις ομορφιές και τον τόπο της Ιθάκης.

 

 

Η Ιθάκη είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν σε λίγες μέρες να γνωρίζουν όλα τα μυστικά του νησιού που επιλέγουν για διακοπές. Σε 48, μάλιστα, ώρες μπορείς να γυρίσεις όλη την Ιθάκη και να μείνεις γοητευμένος από αυτό το νησί του Ιονίου.

Είναι το μέρος όπου για δέκα χρόνια ο Οδυσσέας προσπαθούσε να φτάσει μέσα από την μανία της εκδίκησης των Θεών που δεν του επιτρέπανε να δει ξανά το σπίτι του.

 

 
 

Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί το νησί που αγαπούν όσοι θέλουν να περνούν χαλαρές διακοπές μακριά από την πολυκοσμία. Μπορεί να μην σου προσφέρει όλες τις επιλογές που έχει ένα μεγάλο νησί αλλά με βεβαιότητα οι διακοπές σου εκεί είναι αξέχαστες. Μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες είναι το κολύμπι στα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους.

 

 
 

Η Ιθάκη είναι ένα νησί που πραγματικά θα σου μείνει αξέχαστο για πολλούς και διάφορους λόγους.

Κοινό χαρακτηριστικό στις παραλίες της Ιθάκης είναι τα διαυγή, καταγάλανα νερά. Το Φιλιατρό είναι η πολυσύχναστη παραλία του νησιού ενώ πολύ κόσμο συγκεντρώνει και η παραλία στο Σταυρό. Κατά τα άλλα, παραλίες υπάρχουν πολύ κοντά στο Βαθύ και μπορεί κανείς να τις προσεγγίσει και με τα πόδια, αλλά και τις παραλίες στο Κιόνι, για τον ίδιο λόγο.

Δες εδώ μερικές από τις ομορφιές της Ιθάκης:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved