Για πού είσαι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

Είπαμε να σου βάλουμε μερικές ιδέες. 8 για την ακρίβεια. 

Βλέπουμε το σουκού μας και χάνουμε το σουκουδού μας. Τέτοιοι είμαστε και μετά τρέχουμε να προλάβουμε τελευταία στιγμή μπας και καταφέρουμε να ξεμυτίσουμε από την Αθήνα.

Γι' αυτό κι εμείς, κάνουμε τα κουμάντα μας από τώρα, από αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας το επόμενο που θα μας κάνει την τιμή να «παντρευτεί» και την Δευτερούλα του Αγίου Πνεύματος

Για που είμαστε; Στα έχουμε φακελωμένα. Mπαμ μπαμ 8 προτάσεις για να σου σπείρουμε ιδέες. Αποφασίζεις κι αναλαμβάνεις την εκτέλεση. 

 

1. Ελαφόνησος

Κανένα δωμάτιο. Μια σκηνή κι ένα μαγιό μόνο για να την αράξεις και να αδειάσεις στην παραλία του Σίμου, εκεί όπου βρίσκεται και το ομώνυμο κάμπινγκ. Άντε και μια αλλαξιά για τις βραδινές σου βόλτες ως το χωριουδάκι του νησιού για να πιεις και να γεμίσεις το στομάχι σου.  

 

2. Μονεμβασιά

Το συγκεκριμένο μέρος ενδεχομένως και να έχει δημιουργηθεί για να δημιουργεί αναμνήσεις στους τριημερίτες. Η πιο καλοδιατηρημένη καστροπολιτεία της χώρας με το κεντρικό καλντερίμι που θα ικανοποιήσεις τις βασικές (και κάτι παραπάνω) επιθυμίες σου. Εννοείται πως περνάς μια βόλτα και από το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, εννοείται πως θα δοκιμάσεις και γκόγκες. 

 

3. Πόρος

Αν έχεις κάποια σειρούλα που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ναυτικό, σίγουρα θα έχεις έναν παραπάνω λόγο να πεταχτείς μέχρι τον Πόρο. Να το κάνεις  Για τις άλλες κοντινές, νησιώτικες επιλογές που έχεις, τα έχουμε πει εδώ. Για να το αγάπησε ο Χένρι Μίλερ κάτι παίζει στο νησί κι εσύ καλείσαι να το ανακαλύψεις (ιδανικά) πάνω σε δυο ρόδες.

 

4. Πήλιο

Βουνίσιος, παραλίσιος καμιά σημασία δεν έχει, το Πήλιο είναι εκεί για να παντρέψει τις επιμέρους καψούρες. Μετά την επίσκεψή σου στα μέρη των Κενταύρων, θα έχεις να λες για την Τσαγκαράδα, την Πορταριά, τις Μηλιές, θα έχεις να λες και για τα κολύμπια σου σε νερά εξωπραγματικότατα. Πήλιο. Ναι. 

 

5. Πήλος

Είπαμε Πήλιο και δες τι θυμηθήκαμε! Το μέρος που διάβαζες στο δημοτικό, εκείνο όπου έλαβε χώρα μία από τις πλέον θορυβώδεις ναυμαχίες της σύγχρονης ιστορίας μας. Θα πας να κάνεις νοητή αναπαράσταση κοιτάζοντας τον κόλπο του Ναβαρίνου, θα πεις κι ένα γεια στις παραλίες της Βοϊδοκοιλιάς, θα τραβηχτείς και μέχρι το Παλαιόκαστρο να απολαύσεις θέα από τις λίγες.

 

6. Ύδρα

Η Αρχοντοπούλα του Αργοσαρωνικού σε περιμένει. Ναι, σε εσένα μιλάω που έχει γίνει ένα το πόδι σου με τον συμπλέκτη. Αν τα πηγαίνεις καλά με το περπάτημα, οι πλακόστρωτοι δρόμοι της θα χαρούν να υποδεχτούν τις σόλες σας. Τις δικές σου και του αμόρε, με το  οποίο θα κάνεις την καλή και θα ανηφορίσετε ως την Κιάφα κι από εκεί ως τους 7 ανεμόμυλους στο ψηλότερο σημείο του λόφου του Αγίου Αθανασίου. Και χαλαρωτικές παραλίες έχουμε.

 

7. Λουτράκι

Σε 45 λεπτά είσαι εκεί από Αθήνα και χωρίς να το πατήσεις. Ατελείωτη περατζάδα στην παραλία, μπανάκι αν ευνοήσει ο καιρός, φαγητό μπόλικο και καλό στο Μαιστράλι, ποτό στο Waves, φρουτάκια με μέτρο στο Καζίνο. 

 

8. Ναύπλιο

Μαζί με την Μονεμβασιά, από τα πιο στανταράκια των τριημέρων. Κι όχι άδικα, γιατί η πρώτη πρωτεύουσα κάτι έχει κρατήσει από την αίγλη της. Ίσως η πιο συμμαζεμένη πόλη της Ελλάδας, σε απόσταση μιας χεριάς τα πάντα (εσένα Παλαμήδι δεν σε πιάνει). Το νου σου μη ξεχαστείς και δεν τολμήσεις βολτάδα περιμετρικά της Ακροναυπλίας όταν δεις τον ήλιο να την κάνει. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved