Πέντε άνετα προσβάσιμοι προορισμοί από την Αθήνα αν θες να αποφύγεις το πλοίο

Προκειμένου να μείνεις εκτός συνωστισμού σε λιμάνια και αεροδρόμια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ταξιδέψεις.

Όσο ο κορονοϊός «αιωρείται» κανείς δεν μπορεί να κάνει ήρεμος ταξίδια, είτε αυτά γίνονται με πλοίο, είτε με αεροπλάνο. Με την κυβέρνηση να λαμβάνει νέα μέτρα γεμάτα ελέγχους και περιορισμούς, είναι δεδομένο ότι αρκετοί θα προτιμήσουν διακοπές στην ηπειρωτική χώρα κοντά στη θάλασσα παρά στα νησιά όπου είναι αναγκασμένοι να κλειστούν σε ένα πλοίο και αν είναι ανεμβολίαστοι, να πληρώσουν παραπάνω εξαιτίας των PCR, Rapid ή Self Test που είναι απαραίτητα για την ισχύ του εισιτηρίου τους.

Προκειμένου να μην έχεις τον μπούσουλα του ταξιδιού με πλοίο ή αεροπλάνο, σου προτείνουμε να γεμίσεις το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και να πάρεις τους δρόμους. Μόνο που δεν χρειάζεται να το αδειάσεις μέχρι να φτάσεις κάπου ή να γεμίσεις του ντουλαπάκι με αποδείξεις διοδίων. Μπορείς να πας κάπου κοντά στην Αθήνα και μάλιστα χωρίς να δυσκολευτείς στο δρόμο. Προσπάθησε μόνο να μην ξεκινήσεις μετά τις 5μ.μ. την  Παρασκευή γιατί μαζί με σένα, θα ταξιδεύει όλη η πόλη. Αλλά αυτό φαντάζομαι το γνωρίζεις ήδη.

Πάμε τώρα στις επιλογές

 

Λουτράκι

Διάρκεια οδήγησης: Περίπου 1 ώρα

Κλασικός προορισμός, ιδιαίτερα για τους πατεράδες μας ωστόσο όσο και αν κάποιος υποστηρίξει ότι ο χρόνος έχει σημαδέψει το Λουτράκι, αυτό δεν σημαίνει ότι χάνει την αξία του. Μόλις 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, είναι το πρώτο θέρετρο που συναντάς σαν κατηφορίσεις την Ελλάδα, με την μεγάλη ιδιότητα να είναι επισκέψιμο για κάθε εποχή του χρόνου. Επειδή όμως μιλάμε για το καλοκαίρι, ειδικά για ένα ταξίδι-αστραπή, πρόκειται για ένα μέρος που θα αποτελέσει την απόλυτη αποτοξίνωση.

 

 

Πέρα από το διάσημο καζίνο του, προσφέρεται για όμορφες βόλτες (Βυζαντινό Εκκλησάκι Αγίου Ανδρέα), στην υπέροχη λουτρόπολη ή μια βόλτα από τους πάντοτε εντυπωσιακούς καταρράκτες. Βέβαια και από παραλίες δεν θα μείνεις ποτέ παραπονεμένος. Μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ θα σε ξεναγήσει, αν και επειδή μιλάμε για το Λουτράκι, μάλλον θα στα ξαναθυμίσει:

 

 

Χαλκίδα

Διάρκεια οδήγησης: Περίπου 1 ώρα

Πιάνοντας εντελώς αντίθετη πορεία και αυτή τη φορά πατώντας το γκάζι, η Εύβοια και η αλά Ρίο-Αντίρριο γέφυρα της Χαλκίδας ετοιμάζεται να σε υποδεχτεί. Και από εκεί και πέρα αρχίζει η περιήγηση. Ένα νησί που προσφέρεται για τα πάντα, για κάθε διάθεση και συνήθεια.  Και για τζέρτζελο και για ηρεμία.

 

 

Η Εύβοια είναι μεγάλο νησί, μένοντας όμως στην πρωτεύουσά της, έχεις άπειρες επιλογές να βιώσεις και να εξερευνήσεις, προς πάσα κατεύθυνση.

Αν όμως λατρεύουμε για ένα παραπάνω λόγο τη Χαλκίδα, πέραν του ότι είναι δίπλα μας, αυτό είναι για το φαγητό. Στην Εύβοια το έχουν κρυφό καμάρι για το φαγητό και κυρίως για τις μερίδες τους κάτι που για μας τους «εξωσχολικούς» είναι η απόλυτη ευλογία.

 

 

Πόρτο Χέλι

Διάρκεια οδήγησης: Περίπου 2μιση-3 ώρες

Θα σου πουν ότι είναι υπερεκτιμημένο, θα το αποκαλέσουν «πάρκινγκ των Σπετσών» και πολλά κοσμικά ψευδώνυμα, ωστόσο ακόμα και έτσι ο κόσμος δεν σταματάει να το επισκέπτεται. Είναι τέτοια η στρατηγική του θέση που η διαμονή στο λιμάνι του Αργοσαρωνικού αποτελεί από μόνη της μια υπέροχη επιλογή για το καλοκαίρι.

 

 

 

Σαν φτάσεις στο Πόρτο Χέλι έχεις ουσιαστικά όλο το χρόνο μπροστά σου να επισκεφτείς τις γύρω περιοχές (Άγιο Αιμιλιανό, Κόστα κ.λ.π.), για ποτό ή φαγητό κανείς δεν μετανιώνει ποτέ σε κάποιο από τα παραλιακά (και όχι μόνο) μαγαζιά του, ενώ ανά πάσα στιγμή έχεις τη δυνατότητα να με το καραβάκι να επισκεφτείς τις Σπέτσες.

Αν δεν άρεσε στο Χόλιγουντ, πώς θα γίνονταν εκεί τα γυρίσματα του «Knives Out 2»;

Θες κάτι άλλο;

 

 

Καλαμάτα

Διάρκεια οδήγησης: Περίπου 2μιση – 3 ώρες

Δεν τη λες και δίπλα, ωστόσο με τον νέο δρόμο φτάνεις σε χρόνο ρεκόρ. Από εκεί και πέρα η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας προσφέρεται για μοναδική εμπειρία, τόσο με τα «διαμάντια» της, όσο και με τις ευκαιρίες που κρύβει στα πέριξ της. Παραλίες, βουνά, περίπατοι στη φύση ή στην πόλη, φαράγγια, ποδηλατόδρομοι, σύγχρονα σοκάκια και πολλά άλλα συνθέτουν  ένα ταξίδι-όνειρο που δεν ξέρεις πού αρχίζει και αν τελειώνει.

 

 

Με τον Μεσσηνιακό κόλπο να «βλέπει» στο βάθος του ορίζοντα, το ηλιοβασίλεμα από την παραλία ή το βουνό, σε κάνουν να αισθάνεσαι τυχερός που μπορείς να κάνεις καλοκαίρι στη χώρα σου.

 

 

Λευκάδα

Διάρκεια οδήγησης: Περίπου 4 ώρες

Το Ιόνιο Πέλαγος διαθέτει τα καλύτερα νερά της Ελλάδος και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί ούτε ο πιο φανατικός υποστηρικτής των Κυκλάδων. Όσον αφορά βέβαια το ντιμπέιτ για το κορυφαίο νησί των συγκεκριμένων νερών πολλά διεκδικούν τον τίτλο, ωστόσο κανένα δεν έχει ευκολότερη πρόσβαση όσο η μαγευτική Λευκάδα. Για κάποιον που δεν την έχει επισκεφτεί ποτέ, έχει ακούσει τόσες πολλές περιγραφές και ιστορίες, σε σημείο που δεν αποτελεί υπερβολή το να νιώθει λες και έχει κάνει ήδη διακοπές. Η παραλία Πόρτο Κατσίκι είναι λογικό  να ακούγεται περισσότερο από κάθε άλλη, ωστόσο δεν είναι η μόνη.

 

 

Ένα νησί για το οποίο ακούγονται τόσα πολλά, σε σημείο που νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να μην δώσουμε περαιτέρω διευκρινήσεις, προκειμένου να σε αφήσουμε να την ανακαλύψεις μόνος σου. Και να είσαι σίγουρος πως αν τελικά αποφασίσεις να την επισκεφτείς, το ίδιο με μας θα έλεγες, αν και εμείς σου δίνουμε μια ιδέα στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved