Η «μυστική» παραλία της Εύβοιας με τη σπάνια λεύκη άμμο

Δεν έχεις ξαναδεί τόσο λευκή άμμο ούτε στις Μπαχάμες.

Η Ελλάδα έχει ομορφιές που δεν τις έχει καμία άλλη Μεσογειακή χώρα. Εδώ έρχονται όλοι οι τουρίστες για να περάσουν τις διακοπές τους και μάλιστα μετά έρχονται κάθε χρόνο σαν repeaters. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η χώρα μας έχει σπάνιες τοποθεσίες και μέρη που σου μένουν αξέχαστα.

Η Εύβοια αποτελεί έναν από τους πιο κοντινούς και μαγευτικούς προορισμούς. Έχει παραλίες πέρα από κάθε φαντασία και ειδυλλιακά τοπία που δεν βάζει ο νους. 

 

 

Βγαλμένη μέσα από ένα νησιώτικο τοπίο, διαθέτει γαλάζια και καθαρά νερά και λευκή απαλή άμμο. Πρόκειται για μια σχετικά άγνωστη παραλία για τους περισσότερους καθώς δεν διαθέτει σκιά αλλά είναι κατάλουστη από το φως του ήλιου και περιτριγυρίζεται από επιβλητικούς βράχους. Η παραλία Αρχάμπολη βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρυστίας, στην Εύβοια.

 

 
 

Ένας «κρυφός» θησαυρός με ιστορική και πολιτιστική σημασία είναι η Αρχάμπολη, περιοχή που βρίσκεται 50 χλμ βορειοανατολικά της Καρύστου, μεταξύ των οικισμών Ευαγγελισμός και Θύμι, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος στον οποίο σώζονται τα ερείπια ενός οργανωμένου οικιστικού συνόλου. Στην τοποθεσία αυτή υπάρχει μια μικρή αλλά υπέροχη και πλούσια ακτή, η ομώνυμη παραλία Αρχάμπολη.

 

 
 

Εδώ θα βρει κανείς την πιο λευκή άμμο στην Ελλάδα. Πραγματικά δεν θα πιστεύεις πόσο λευκή είναι η άμμος αυτής της παραλίας.

Δες εδώ για να καταλάβεις την ομορφιά της Αρχάμπολης:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved