Όλα όσα πρέπει να προσέξεις αν πάτε πρώτη φορά μαζί διακοπές

Οι πρώτες διακοπές μαζί είναι σαν τις Πανελλήνιες, ένα δύσκολο τεστ το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα δείξει το μέλλον της σχέσης σας.

Δεν έχει σημασία αν βγαίνετε μόλις μερικές εβδομάδες ή κοντεύετε να κλείσετε χρόνο και ψάχνεις το κατάλληλο δώρο επετείου. Η πρώτη φορά που θα πάτε μαζί διακοπές είναι το Κάβο Ντόρο μιας σχέσης. Αν όλα πάνε καλά εκεί, η σχέση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μακροημερεύσει. Στην περίπτωση που αναρωτιέσαι για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πάτε μαζί διακοπές, δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι. Το ελληνικό καλοκαίρι δεν προσαρμόζεται ανάλογα με το πότε εσύ νιώθεις έτοιμος, τώρα θα πας όσο καιρό κι αν είστε μαζί. Το θέμα είναι να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Ο λόγος που οι πρώτες διακοπές είναι τόσο μεγάλη δοκιμασία είναι ότι για βρεθείτε για πρώτη φορά σε ένα συμπυκνωμένο χρονικό διάστημα που θα έχει στρες, έρωτα, διασκέδαση, αναποδιές και όλα αυτά μαζί ενώ θα είστε 24 ώρες το 24ωρο μαζί. Σίγουρα ένα τριήμερο είναι ακόμα καλύτερο σαν προθέρμανση, αλλά δεν έχουν όλα τα ζευγάρια αυτή την πολυτέλεια ή την τύχη να το οργανώσουν. Αν όμως έχετε τη δυνατότητα, να το κάνετε. Τα όποια μικρά προβλήματα δεν θα κρατήσουν πολύ και τα σοβαρά δεν θα προλάβουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

 

 

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να αξιοποιήσετε όλη σας την άδεια σε κοινές διακοπές. 6 διανυκτερεύσεις είναι αρκετές για να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον και ταυτόχρονα θα κρατήσεις μερικές μέρες για τους φίλους σου. Μην είσαι από αυτούς που μόλις μπουν σε σχέση ξεχνούν τους φίλους τους μέχρι να τους στείλεις τα προσκλητήρια του γάμου. 

Η μείωση της πιθανότητας των προστριβών επιτυγχάνεται με τη «λείανση» κάθε πιθανής γωνίας. Για παράδειγμα όλοι έχουν κάποιο νησί που δεν το χωνεύουν για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους. Όποιοι κι αν είναι αυτοί, καλό είναι να βάλετε και οι δύο κάτω τις κόκκινες γραμμές σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει κάποιος το χατήρι του άλλου στις διακοπές. Υποτίθεται ότι είναι κάποιες μέρες που πρέπει να περάσετε καλά και δεν το κάνετε καταναγκαστικά σαν να περιμένετε στην ουρά του ΕΦΚΑ. Με τόσα νησιά που έχουμε δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε μια κοινή συνισταμένη. 

 

 

Το ίδιο ισχύει και στις υπόλοιπες παραμέτρους, από το αν θα πάρετε όχημα, τον τύπο του καταλύματος κλπ. Δεν χρειάζεται να παριστάνετε πως αυτές οι διακοπές είναι κάτι παραπάνω από αυτό που θα ήταν αν δεν ήσασταν μαζί. Είναι απλά μερικές μέρες χαλάρωσης από τη δύσκολη καθημερινότητα και πρέπει απλά να περάσετε όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστα, χωρίς άγχος.

 

 

Μιλώντας για άγχος, αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη νάρκη των πρώτων διακοπών ενός ζευγαριού. Ως φρέσκο ζευγάρι, το πιθανότερο είναι να μην συγκατοικείτε. Οι προσωπικές στιγμές είναι περιορισμένες στις πολύ «προσωπικές» και φυσικά το άγχος εκατέρωθεν κυριαρχεί για το θέμα της τουαλέτας. Δεν είναι τίποτα, μάλλον το έχεις ξαναζήσει και δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να το ξεπεράσεις. Βγάλε το τσιρότο με μια κίνηση και προχώρα παρακάτω, είστε και οι δύο μεγάλα παιδιά. 

 

 

Το κεφάλαιο σεξ στις διακοπές είναι τελευταίο γιατί δεν είναι και τόσο σπουδαίο όσο ακούγεται. Φυσικά και το σεξ είναι το Α και το Ω σε μια σχέση, όμως το σεξ στις διακοπές είναι ένα ακόμα ανούσιο ορόσημο. Κάτι περίπου σαν την πρώτη φορά που κάνεις σεξ ή την πρώτη νύχτα του γάμου. 

 

 

Στην καλύτερη περίπτωση το σεξ κατά τη διάρκεια των διακοπών θα είναι αυτό που είναι και εκτός διακοπών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλλιεργούνται προσδοκίες επικότερου σεξ. Η κούραση και τα εγκαύματα είναι μόνο μερικοί από τους αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να ρίξουν τους ρυθμούς στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Το καλό με τις διακοπές είναι ότι θα κάνετε πολύ καλύτερο σεξ όταν γυρίσετε με γεμάτες μπαταρίες από τις διακοπές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved