Η ελληνική παραλία που έχει μισό κρύο και μισό ζεστό νερό

Αυτό το μοναδικό φαινόμενο δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στο κόσμο.

Αυτό το μοναδικό φαινόμενο συμβαίνει μόνο σε αυτή την Ελληνική παραλία. Δεν θα το βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Ψάξε αλλά δεν θα το βρεις σίγουρα. Η Ελλάδα έχει μοναδικά φαινόμενα που μπορείς να τα χαρείς αν ψαχτείς λιγάκι με την γεωγραφία της.

 

 

Η παραλία των Λουτρών Κύθνου βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, και αποτελεί τμήμα του όρμου των Λουτρών.

 

 

 

Η εν λόγω παραλία επιλέγεται τόσο από τους παραθεριστές του οικισμού όσο και από τους επισκέπτες του δημοφιλούς αυτού παραθαλάσσιου θέρετρου, το οποίο διαθέτει μαρίνα αλλά και ιαματικές πηγές.

 

 

Η παραλία των Λουτρών είναι αρκετά μεγάλη, βρίσκεται στο κέντρο του όρμου, ενώ πίσω της είναι χτισμένα τα κτίρια των ιαματικών πηγών, το υδροθεραπευτήριο που είχε σχεδιαστεί από τον Ερνέστο Τσίλερ και επισκεπτόταν ο βασιλιάς Όθωνας και η βασίλισσα Αμαλία. Η ύπαρξη των θερμών ιαματικών πηγών και των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους είναι γνωστές από την αρχαιότητα και έτσι προέκυψε η πρότερη ονομασία του νησιού της Κύθνου που ήταν γνωστή ως Θερμιά.

Αν θέλεις να μάθεις κι άλλα για αυτή την παραλία δες εδώ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved