Το μυστικό φαράγγι της Ελλάδας που Πάντα Βρέχει

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα συμβαίνει στην Ελλάδα και είναι ότι πρέπει για τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις.

Το Φαράγγι “Πάντα Βρέχει” είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ευρυτανίας! Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά.

Οφείλει την περίεργη ονομασία του στα παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας, κυλούν από τις κορυφές του φαραγγιού και στην πορεία τους δημιουργούν πανέμορφους καταρράκτες.

Που βρίσκεται η πιο τρομακτική Αθήνα όλου του κόσμου;

 

Ωστόσο λόγω του μεγάλου ύψους τους, η ροή δεν συμπαγής αλλά διασπάται σε μεγάλη ακτίνα σχηματίζοντας την αίσθηση μιας συνεχούς τεχνητής βροχής.

Το Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας πλέον ανήκουν στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς προσελκύοντας επισκέπτες από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Πόσο στριμωγμένα ζει ένας Αθηναίος;

 

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το Καρπενήσι αποτελεί και ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια εναλλακτική καλοκαιρινή απόδραση στο βουνό.

Αν κάποιος επιλέξει συνειδητά να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό ή βρεθεί τυχαία στο Καρπενήσι στη διάρκεια του καλοκαιριού, σίγουρα θα πρέπει να ζήσει την εμπειρία της πεζοπορίας στο φαράγγι Πάντα Βρέχει.

Στο παρακάτω άλμπουμ για να δεις πώς είναι το φαράγγι Πάντα Βρέχει και πώς πήρε το όνομα του:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved