Όταν μιλάμε για διακοπές με Ιστιοπλοϊκό κάπως έτσι το φανταζόμαστε

 Αν και, μεταξύ μας, το Wally 93 υπερβαίνει λιγουλάκι τις φιλοδοξίες μας.

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό υπάρχουν μέσα σε κάθε λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς πριν τα πρώτα ή δεύτερα «-άντα» του, αλλά να σας πούμε την αλήθεια κάτι τέτοιες λίστες δεν τις πολυέχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Αν αγαπάς τη θάλασσα και την ελευθεριακή αίσθηση που προσφέρει ένα οποιοδήποτε θαλάσσιο μέσο για έναν οποιονδήποτε νησιώτικο προορισμό, δεν χρειάζεσαι καμιά λίστα για να στο υποδείξει. Απλά μαζεύεις το παρεάκι σου, κλείνεις σκάφος και το κάνεις. Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν και κάνα δυο άτομα στον κοντινό κύκλο με δίπλωμα ιστιοπλοΐας (τόσα χρειάζονται για να νοικιάσεις χωρίς να υποβληθείς στη βάσανο της παρουσίας ενός άγνωστου σκίπερ) ακόμα καλύτερα. 

Κι ακόμα καλυτερότερα αν μπορούσατε με κάποιο τρόπο να είχατε στη διάθεσή σας ένα σκάφος όπως το, φτιαγμένο από ανθρακόνημα, Wally 93, το οποίο καταφέρνει και συνδυάζει τον κλασικό με τον μοντέρνο σχεδιασμό. Στα 28 αριστοκρατικά του μέτρα, μπορείς να σουλατσάρεις με την ησυχία σου (αν και τα ρέλια είναι φίλοι σου σε αυτές τις περιπτώσεις), ενώ όταν αποφασίσεις να κατέβεις στην καμπίνα σου η αλήθεια είναι ότι πρώτα θα ρίξεις μια λάγνα ματιά στους εσωτερικούς του χώρους. 

Όρτσα τα (μαύρα) πανιά, παίρνεις τη θέση του πλωριού κι απολαμβάνεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Αναλαμβάνουν όλη τη δουλειά η Τραμουντάνα με την Όστρια και ο Γράιγος με τον Σιρόκο. Κι αν δεν σου κάνουν τη χάρη, η μηχανή των 255 ίππων θα φανεί οπωσδήποτε πρόθυμη στο να εκτελέσει τις διαταγές σου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved