Bigstock Οι κοντινοί προορισμοί είναι ό,τι καλύτερο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Έχουμε τις προτάσεις για όσους έχουν την όρεξη.

Τα βάζουμε κάτω και απλώνουμε στο τραπέζι 5 προτάσεις για να «την κάνετε» με το αμόρε, τους φίλους ή τα πιτσιρίκια σας. Μέρη κοντινά, μέρη που μία που μπήκες στο πλοίο ή στο αυτοκίνητο και δεν θα καταλάβεις πώς έφτασες.

Έχουμε και λέμε: 

1. Αγκίστρι

Αν έχεις πάει σε αυτό το μέρος και δεν δηλώνεις καψουρεμένος μαζί του, θα δυσκολευτούμε να σε πιστέψουμε. Με το που βλέπεις το καταπράσινο αυτό διαμάντι του Αργοσαρωνικού από το φινιστρίνι του flying dolphin της γραμμής (θα σου πάρει κάτι λιγότερο από μία ωρίτσα από τον Πειραιά), μπαίνεις με τη μία στο κλίμα για τα όμορφα που θα ακολουθήσουν. Και θα τα επιβεβαιώσεις όταν κάνεις τις βόλτες σου στη Σκάλα, ένα από τα δύο λιμάνια του νησιού, όπου θα βρεις κυριολεκτικά τα πάντα: φαγητό, καφέ, ποτό, περαντζάδα. Αν ο καιρός είναι σύμμαχος και το λέει η ψυχούλα σου, με 10 λεπτά περπάτημα θα βρίσκεσαι στη Χαλικιάδα και θα αναρωτιέσαι πώς γίνεται να είσαι τόσο ευλογημένος που απολαμβάνεις τέλη Μάη νερά σαν κι αυτά ενώ πριν λίγη ώρα χανόσουν στη βαβούρα της Κηφισίας. Δεν το συζητάμε καν αν είσαι λάτρης της ποδηλασίας ή της πεζοπορίας. Ντου ιτ. 

 

 

2. Αίγινα

Άλλοι την αγαπάνε για την ψαρο-επιδρομή στην οποία επιδίδονται κάθε που την επισκέπτονται, άλλοι για τις σακούλες με τα φυστίκια τις οποίες προμηθεύονται με το κιλό, άλλοι απλώς για την εγγύτητά της. Βόλτες πάνω κάτω στην προκυμαία, ματιές στα νεοκλασικά δημόσια κτίρια του Καποδίστρια, εξορμήσεις στην ενδοχώρα σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και στο σπίτι που πέρασε χρόνια από τη ζωή του ο Νίκος Καζαντζάκης, απόλαυση στην πευκόφυτη διαδρομή μέχρι την Αγία Μαρίνα. Καφές, κοκτέιλ, cheescake φυστίκι και ατελείωτο ρέμβασμα στο «Ρέμβη».

 

 

 

3. Κύθνος

Άσε κάτω το Google Maps και μην αγχώνεσαι. Πολλοί ακούν Κύθνο και νομίζουν πως μιλάμε για μια χρονοβόρα επιλογή. Αν πάρουν όμως το αμάξι τους και πάνε μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου, μετά από 1:40 λεπτά θα απολαμβάνουν τον καφέ τους σε ένα νησάκι των δυτικών Κυκλάδων (μπορείς επίσης να πάρεις το Σάββατο το πρωί το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά). Ιδανική για κρυουλιάρηδες που ούτε να ακούν για μπάνιο στη θάλασσα τέτοια εποχή, καθώς διαθέτει θερμές, ιαματικές πηγές στον όρμο Λουτρά που προσελκύουν ολοένα και περισσότερο κόσμο. Από εκεί και πέρα, αγαπάμε πολύ τη Χώρα της με τα σοκάκια και την κυκλαδίτικη αίσθηση που θα φέρουν το καλοκαίρι ακόμα πιο κοντά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Πετάγεσαι για μια βόλτα στη διάσημη Παναγιά Κανάλα και δοκιμάζεις παραδίπλα τα παραδοσιακά Σφουγγάτα στο «Αρχιπέλαγος». 

 

4. Σπέτσες

Όση ώρα φας για να πας μέχρι το Πόρτο Χέλι, θα την μπαλανσάρεις με το καραβάκι που θα σε μεταφέρει απέναντι στις Σπέτσες σε χρόνο ντε τε. Βόλτα από την αρχοντική Ντάπια ως το παλιό λιμάνι με τα πόδια (για τους γενναίους) ή με την άμαξα (για εκείνους που δεν ντρέπονται να τους βγάζει ο κοσμάκης φωτογραφίες), ενώ δεν παραλείπεις ένα πέρασμα από το Σπίτι της Μπουμπουλίνας για να μπεις λίγο στο καπετανίστικο και αγωνιστικό μουντ του ιστορικού νησιού. Για εσένα που δεν θα αφήσεις το μαγιό έξω από τη βαλίτσα σου, η καταπράσινη παραλία της Αγίας Παρασκευής, με βότσαλο, άμμο και την ησυχία που ψάχνεις για να ηρεμήσει το κεφάλι σου, σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Ψαρικά και ουζάκι στην Ακρογυαλιά, απλά να 'χεις το νου σου μήπως είσαι αλεργικός στις θαλασσινές σταγόνες που ενδεχομένως θα σε πιτσιλίζουν κάθε λίγο και λιγάκι.



 

5. Τζια

Αν δεν έχεις ψηθεί από την Κύθνο, ίσως καταφέρει να σε πείσει το γειτονάκι της, η Τζια. Αγαπημένος προορισμός των ιστιοπλόων, αλλά καθόλου απαγορευτικός για τα τίμια λαϊκά παιδιά που μπορούν να πάρουν το πλοίο από το Λαύριο και σε 60 λεπτά να βρίσκονται στο κυκλαδίτικο νησί. Η βόλτα στην Ιουλίδα, τη χώρα του νησιού, επιβεβλημένη, όχι μονάχα για τις ωραίες εικόνες που θα σου χαρίσει αλλά και γιατί εκεί θα βρεις το «Στέκι» και το παρακείμενο «Λέων». Το πρώτο θα γλεντήσει το στομαχάκι σου με τις γεύσεις του, το δεύτερο θα κάνει το ίδιο στον ουρανίσκο σου με τα κοκτέιλ του. Παραλίες όπως ο Οτζιάς, τα Ξύλα και ο Κούνδουρος θα βρίσκονται εκεί για το πρώτο σου μπάνιο. Πάρε αμάξι. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved