Ένα σιδερένιο τέρας των ωκεανών αναδύεται για τους τουρίστες

Το Caspian Sea Monster μας δημιουργεί ανατριχίλες και φέρνει τουρισμό.

Ξεβρασμένο στις δυτικές ακτές της Κασπίας θάλασσας, αυτό το τέρας δεν μοιάζει σε τίποτα με κάτι που κάποτε μπορούσε να πετάξει. Όταν το κοιτάς σε πιάνει δέος πραγματικά. Κι όμως κάποτε αυτό το σιδερένιο κήτος πετούσε. Κι όμως οι Ρώσοι αποφάσισαν να το βάλουν και πάλι σε λειτουργία. Το έσυραν με ειδικές βάρκες από τον τάφο του και το πήγαν για γενικό ρεκτιφιέ.

Το τέρας αυτό κάποτε το έλεγαν Lun και πετούσε ψηλά στους ουρανούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Το 1990 και με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης αφέθηκε στην τύχη του και στην υγρή του λήθη.

Οι Ρώσοι οδηγοί είναι οι χειρότεροι όλων των εποχών! (pics+vids)

 

Κι όμως τώρα το Lun θα γίνει τουριστική ατραξιόν όσο κι αν ακούγεται απίστευτο.

Το Lun ανήκει σε μία κατηγορία ιπτάμενων ekranoplans τα οποία είναι σκάφη που μπορούν να πετάνε αλλά και να ταξιδεύουν στο νερό αλλά χωρίς να το ακουμπάνε. Η απόσταση που έχουν από την επιφάνεια του νερού είναι 5 με 10 πόδια.

Η ταχύτητα του μπορούσε να πιάσει τα 550 χιλιόμετρα την ώρα χάριν των τουρμπινών του. Αυτή η τρομερή μηχανή ήταν ικανή να ταξιδεύει με φοβερή καταιγίδα και να διαπερνάει κύματα δύο μέτρων σε ύψος. Η αποστολή του ήταν να εκτελεί επιθέσεις θαλάσσης.  

Το Lun είναι και το μοναδικό σκάφος που βγήκε από την παραγωγή του Ρωσικού στρατού εκείνης της εποχής.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως μοιάζει ένα τέρας ekranoplan:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved