Οι εντυπωσιακές εικόνες που μας χαρίζουν οι κορυφές των ελληνικών βουνών

Ακόμα και ο James Bond επισκέφτηκε μία από αυτές.

H Ελλάδα είναι γνωστή για τις θάλασσές της και το απέραντο γαλάζιο. Ξέρατε όμως πως η χώρα μας βρίσκεται τρίτη στη λίστα με τα περισσότερα βουνά στην Ευρώπη πίσω μόνο από τη Νορβηγία και την Αλβανία; Η πεζοπορία άλλωστε έχει την τιμητική της κάθε περίοδο του χρόνου, όχι μόνο από εμάς αλλά και από τους τουρίστες που παρακολουθούν εκστασιασμένοι τη θέα που αντικρίζουν κάθε φορά που πατάνε στην κορυφή κάποιου ελληνικού βουνού.

 

 

 Και για να τονίσουμε την ομορφιά της χώρας μας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και την επίσκεψη του James Bond στα Μετέωρα για την ταινία For Your Eyes Only το 1981. Ακολουθούν, πέρα από το βίντεο με την περιπέτεια του γνωστού πράκτορα στη χώρα μας, τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά βουνά της Ελλάδας.

 

Λεωνίδιο, Αρκαδία

Από το 2013 και μετά, το Λεωνίδιο έχει μετατραπεί σε hot προορισμός για όσους λατρεύουν τη πεζοπορία και την ορειβασία. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται climbing φεστιβάλ και λαμβάνουν μέρος από ερασιτέχνες ορειβάτες μέχρι και επαγγελματίες.

 

ΒαράσοβαΑιτωλοακαρνανία

Το ύψος αυτού του βουνού αγγίζει τα 1000 μέτρα και βρίσκεται στη νότια πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Μπορεί τα νερά που «κυκλώνουν» τη Βαράσοβα να μην είναι ιδιαίτερα γνωστά και αυτό γιατί είναι σχεδόν όλο το χρόν κρύα, όλο το χρόνο, το βουνό είναι από τις πρώτες επιλογές των Ελλήνων και των τουριστών.

 

Κάλυμνος, Δωδεκάνησα

Η Κάλυμνος δεν είναι γνωστή μόνο για τους σπόγγους, αλλά και για την βραχώδη επιφάνειά της. Είναι άλλωστε από τα πιο βραχώδη νησιά της Ελλάδας και τα βουνά της φτάνουν μέχρι και τα 700 μέτρα. Από το 1996 και μετά, όταν ο Ιταλός Andrea di Bari σκαρφάλωσε στην κορυφή, η Κάλυμνος θεωρείται ένας παράδεισος για όλους τους ορειβάτες.

 

Όλυμπος, Μακεδονία/Θεσσαλία

Το πιο γνωστό βουνό της χώρας και ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως. Ο Όλυμπος, το πιο ψηλό βουνό της Ελλάδας και δεύτερο πιο ψηλό στα Βαλκάνια, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Με 2,918 μέτρα ύψος, λογικό οι Αρχαίοι Έλληνες να πίστευαν πως εκεί κατοικούν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου.

 

Μετέωρα, Καλαμπάκα

Τα Μετέωρα εξακολουθούν να είναι από τις πιο γνωστά μέρη όσον αφορά τους ορειβάτες. Είπαμε, ολόκληρος James Bond τα επισκέφτηκε. Από τις φωτογραφίες καταλάβαμε το λόγο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved