Τι έχει να μας διδάξει η Νορβηγία για το χειμερινό lockdown;

Οι Νορβηγοί το κάνουν καλύτερα απ’ όλους.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι Νορβηγοί είναι οι καλύτεροι στο να νικάνε τους χειμώνες. Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι σαν Νορβηγός αν θέλεις να επιβιώσεις άλλο ένα, αυτή τη φορά χειμερινό, Lockdown.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους Νορβηγούς καλύτερους στο να νικάνε τον χειμώνα; Φυσικά έχουν όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό μιας και είναι μαθημένοι σε πολύ κρύο κλίμα αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αυτό που πραγματικά τους κάνει ξεχωριστούς είναι η αισιοδοξία τους.

Το Time-Lapse από τη Νορβηγία που θα σε στείλει απευθείας στη Σκανδιναβική

 

Ναι ακούγεται κάπως παράδοξο για λαό της Σκανδιναβίας αλλά είναι αλήθεια.

Στο Tromsø της Νορβηγίας, μία πόλη πάνω από τον αρκτικό κύκλο της Γης, οι κάτοικοι δεν βλέπουν τον ήλιο από τις 21 Νοέμβρη μέχρι και τις 21 Γενάρη! Αυτό είναι πραγματικά τρομερό για εμάς τους Έλληνες.

Η ψυχολόγος Kari Leibowitz έκανε ερωτήσεις στους κατοίκους της πόλης για να καταλάβει ποια είναι η κατάσταση του εγκεφάλου τους όλη εκείνη τη δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχει ημέρα.

Στη Νορβηγία υπάρχει εστιατόριο κάτω από τη θάλασσα

 

Η έρευνα έδειξε πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία. Το περίεργο είναι πως οι άνθρωποι στο Αρκτικό Tromsø δέχονται τον χειμώνα πολύ καλύτερα από τους κατοίκους του Όσλο, της πρωτεύουσας της Νορβηγίας.

Αυτό που σώζει τους κατοίκους της μικρής πόλης είναι πως κάνουν χειμερινά σπορ τα οποία τους κρατάνε σε εγρήγορση. Μερικά από αυτά είναι το σκι, η ορειβασία και η πεζοπορία.

Όσο ο κόσμος πηγαίνει για ένα χειμερινό Lockdown εμείς παίρνουμε παράδειγμα από τους σκληρούς Νορβηγούς και συνεχίζουμε να έχουμε ελπίδες για αυτόν τον χειμώνα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως μοιάζει το Tromsø:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved