Η συντακτική ομάδα του Ratpack προτείνει προορισμούς. Εσύ απλά βάλε την παρέα.

Το ξέρουμε. Οι καλοκαιρινές διακοπές του καθενός είναι προσωπική υπόθεση και το που περνάει ο καθένας καλά είναι σχετικό. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν θα βάλουμε τα δυνατά μας να σου προτείνουμε το κατιτίς. Γιατί οι διακοπές με τους κολλητούς, με την παρέα σου, είναι ιερές και το παρτάρισμα δεν γίνεται απαραίτητα μόνο στα μέινστριμ νησιά.

Όμως και φέτος έχουμε κορωνοϊό. Γράφουμε λοιπόν για μέρη που πήγαμε, για μέρη που τηρούν προφυλάξεις όπως τις τηρήσαμε και εμείς και ενδεχομένως να βρεις κάτι σε αυτά.

Καλές διακοπές.

 

Τριήμερο σαφάρι στη Μεσσηνία προτείνει ο Χρήστος Κάβουρας

 

messinia

 

Το ταξίδι με κολλητό ή την παρέα, απαιτεί πάντα πολλές διαφορετικές συνιστώσες. Θες και τον «χαμό», αποζητάς και την ηρεμία. Ψάχνεις το μπιτσόμπαρο, δεν θα σε χαλάσει και μια ερημική παραλία. Με μία λέξη: Ποικιλία. Και όταν λέμε «ποικιλία», παίρνεις το αυτοκίνητο, το φορτώνεις με αποσκευές και κολλητούς και φεύγεις για Μεσσηνία.

Προφανώς και θα κάνεις ένα πέρασμα από την «θορυβώδη» και γεμάτη ενέργεια Καλαμάτα, ωστόσο η διαμονή σε ένα τέτοιο μέρος –μέσα ή έξω από την πόλη -  σου δίνει τη δυνατότητα να διακτινιστείς σε όλα τα γύρω μέρη. Αν η Μεσσηνία φημίζεται για κάτι, αυτό είναι οι άπειρες επιλογές που προσφέρει για πολλά και διαφορετικά γούστα. Τη μία μέρα θα πάτε στη Βοϊδοκοιλιά, την επόμενη στην παραλία του Ρωμανού, θα τρέξετε να φάτε σε κάποια ταβέρνα στις Κιτριές με φόντο το ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα, θα ανεβείτε τον Ταΰγετο, θα καταλήξετε και στην γραφική Πύλο. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά ένα μεγάλο ατού της περιοχής είναι το μυστήριο να την ανακαλύψεις. Και να είσαι σίγουρος, τα «κρυφά σημεία» της Μεσσηνίας δεν σταματάνε ποτέ.

 

Ο Στέλιος Παπαγρηγορίου θέλει σκηνή στην Κρήτη

 

 

Κάθε χρόνο είναι παράδοση. Κατεβαίνω Κρήτη, βλέπω λίγο γονείς και μετά - κάπου στη δεύτερη μέρα δηλαδή – φορτώνουμε μέχρι σκασμού ένα αυτοκίνητο μαζί με τους κολλητούς και τσουρλάμε χαλαρά μέχρι το νότο, στην παραλία του Τράφουλα, δίπλα απ’ το Λέντα, εκεί δηλαδή που δεν μας βρίσκει ούτε και ο Θεός ο ίδιος. Στο συγκεκριμένο μέρος θα πρέπει να κατέβεις ένα σχετικά μικρό φαράγγι και μετά βρίσκεσαι κατευθείαν στον παράδεισο επί της Γης. Κρυστάλλινα νερά, κανένας στην παραλία, σπηλιές που μπορείς να προστατευτείς απ’ τον δυνατό ήλιο, φρέσκα ψαράκια αν είσαι του ψαρέματος, το βράδυ μπύρες και ιστορίες γύρω απ’ τη φωτιά, τι άλλο να ζητήσει ένας άντρας απ’ το καλοκαίρι του; Φορτώνουμε τρία ψυγεία με τα απαραίτητα κι αράζουμε εκεί όσο μας παίρνει με τις σκηνές να γίνονται τα μικρά μας παλάτια στην ερημιά.

Άραγμα απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, μηδενικό άγχος και κολύμπι μέχρι τελικής πτώσης. Η επίσκεψη στον Τράφουλα είναι κάτι σαν ιεροτελεστία πλέον μετά από τόσα χρόνια που το κάνουμε κι όταν περάσει κάποια χρονιά που δεν καταφέραμε να πάμε, έχουμε να το λέμε σαν κακή χρονιά που δεν απόδωσε. Αν πας Κρήτη τότε αξίζει να επισκεφτείς την παραλία του Τράφουλα μιας και είναι πολύ κοντά απ’ το Ηράκλειο.  Δεν θα το μετανιώσεις.

 

Celebrity διακοπές στην Αίγινα για τον εξίσου celebrity Βασίλη Κουρουμιχάκη

 

 

Ετοιμάζεσαι για μπάνιο και βαριέσαι αφόρητα την κίνηση και τις παραλίες στην Αττική; Μπες στο πλοίο και σε μιάμιση ώρα είσαι στο νησί των φιστικιών. Πόσες φορές δεν έχεις ρίξει άκυρο στον ίδιο σου τον εαυτό όταν μέσα σου γίνεται «μάχη» με το να πας ή να μην πας για μπάνιο σε μια παραλία της Αττικές. Ουκ ολίγες. Βλέπεις, η ταλαιπωρία της κίνησης στην Αθήνα και οι παραλίες που δεν σε συγκινούν ιδιαίτερα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα. Οπότε, τι πιο απλό; Παίρνεις τους κολλητούς σου, πας Πειραιά, παίρνεις το πλοίο και σε 90 λεπτά είστε Αίγινα.

Λίγες αλλά ωραίες παραλίες, ωραία beach bar για μπύρες και ποτάκια  και εξαιρετικοί ψαρομεζέδες στην Πέρδικα. Που λες και «χτίστηκε» γι αυτό τον λόγο. Και αν δεν ψήνεστε να γυρίσετε με το βραδινό πλοίο, βρίσκετε δωματιάρα και ξεκινάτε την μπαρότσαρκα. Για την οποία το νησί φημίζεται εδώ και πολλά-πολλά χρόνια.

Και στην τελική αν δεν βρεις δωμάτιο μην σκας. Τα πίνεις με την παρέα σου μέχρι το πρωί (αν βρεις κι άλλη παρέα ακόμα καλύτερα) και γυρνάτε Αθήνα με το πρωινό. Σούπερ κατάσταση, μια ανάσα από την πρωτεύουσα.

 

Ο Δημήτρης Δρίζος λέει Κεφαλονιά γιατί έχει σπίτι που έγινε viral

 

 

Με ρωτάνε εδώ τα παιδιά που είναι το ιδανικό κοντινό μέρος για διακοπές με τα φιλαράκια. Θα το πω πιο απλά. Κάθε φορά που με ρωτάει κάποιος για διακοπές, κοντά, μακριά, ενδιάμεσα, πάντα τον ίδιο προορισμό προτείνω. Κεφαλονιά. Τελεία. Παύλα. Εδώ και λίγα χρόνια έχω σπίτι στην Άσσο, το οποίο -και δεν κάνω πλάκα- έχει γίνει θέμα για την ομορφιά του στην αμερικανική Huffington Post. Επειδή είναι λοιπόν το ωραιότερο σπίτι στην Ελλάδα (εύκολα) φωνάζω κάθε καλοκαίρι τους κολλητούς μου και κάνουμε τις διακοπάρες μας. Ψησίματα; Ποτά; Τραγούδια; Κέφι; Ό,τι θέλουμε το έχουμε. Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, αριστερά τον πανέμορφο Μύρτο, δεξιά το γραφικότερο χωριό που υπάρχει, την Άσσο, τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς για να είναι χαρούμενος; Και ενώ το οδικό δίκτυο είναι λίγο... αστειότητα, εμείς δεν πτοούμαστε, μιας και αν έχεις καλή παρέα, δεν καταλαβαίνεις ούτε από στροφές, ούτε από γκρεμούς. Αν είστε καλά παιδιά σας το αφήνω φτηνά στο AirBnb.

 

Ο Κώστας Χρήστου αρέσκεται να το παίζει ιππότης στη Μονεμβασιά

 

 

Τι τους έχετε τους Ενετούς, για τίποτε τυχαίους; Όταν ανέλαβαν να οχυρώσουν την περιοχή, έφεραν μαζί εκτός από ιππότες την αρχιτεκτονική και την κουλτούρα τους. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που κάνει την Μονεμβασιά ιδανική για διακοπές. Γιατί ωραίο το Κάστρο και τα μαγαζάκια του, τα καφέ και τα εστιατόρια με τους γραφικούς ξενώνες, αλλά στα 20 λεπτά μακριά βρίσκεται και η παραλία της Πλύτρας. Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μόνιμη κάτοχος γαλάζιας σημαίας, με πεντακάθαρα νερά, τον Λακωνικό Κόλπο στον ορίζοντα και την πρασινάδα του βουνού στο background, ενώ τα τριγύρω ψαροταβερνάκια συμπληρώνουν την συνταγή της επιτυχίας για την παρέα: φαγητό και μπάνιο. Όλα αυτά, όταν η Εθνική Οδός σε βγάζει στη Μονεμβασιά σε 3,5 ώρες και χωρίς να σε σκοτώσει στα διόδια.

Τσίπουρο και θαλασσινά στο Πόρτο Ράφτη επιθυμεί ο Άγγελος Κωνσταντούλιας

 

 

Σημασία δεν έχει το ταξίδι, ούτε ο προορισμός. Σημασία έχει η καλή παρέα και το τίμιο φαγητό. Εκείνο που συνοδεύεται με τσίπουρο, με το κύμα να σου χαϊδεύει τα πόδια. Να αγναντεύεις το μπλε της θάλασσας, να παρατάς το κινητό (αφού έχει βγάλεις τουλάχιστον ένα story) και να απολαμβάνεις την στιγμή. Κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του θεωρεί ιεροτελεστία τις διακοπές με τους κολλητούς. Από το ποιος θα πεταχτεί να πάρει τον πρώτο πρωινό καφέ της παρέας μέχρι την παραλία με το ψυγειάκι για τις μπύρες αγκαλιά και από εκεί στην ταβέρνα. Τον ναό του καλοκαιριού. Κάθε ανδρική παρέα έχει ψηλά στη λίστα το φαγητό. Και το Πόρτο Ράφτη, το οποίο είναι ένα μισαωράκι από το κέντρο της Αθήνας, ειδικεύεται σε αυτό. Θα είναι υποτιμημένο θα έλεγα διότι το έχουμε δίπλα μας. Και όταν έχεις κάτι δίπλα σου, δεν το εκτιμάς. Τίμιες οι διακοπές στις Κυκλάδες αλλά οφείλεις με τους κολλητούς να επισκεφτείς το Πόρτο Ράφτη. Από τις καλύτερες παραλίες στην Αττική ενώ μπορείς να πεταχτείς μέχρι Κερατέα για προβατίνα. Δώσε του μια ευκαιρία και θα ανταμειφθείς.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved