Αν θέλεις πισίνα με ζεστό νερό θα πρέπει να πας στην Τοσκάνη

Οι φυσικές πισίνες στην παρθένα εξοχή της ιταλικής περιφέρειας.

Κάπου στην οργιαστική και υπέροχη εξοχή της Τοσκάνης μπορεί να κανείς να βρει ένα θέαμα που είναι μοναδικό, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για το θέρετρο Κασκάτε ντελ Μουλίνο (Cascate del Mulino), που στα ιταλικά σημαίνει «Καταρράκτες του Μύλου». Πρόκειται για ένα φυσικό «θαύμα» που βρίσκεται στο έδαφος ενός παλιού μύλου, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Σατούρνια.

Από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι άνθρωποι επισκεπτόντουσαν τα λουτρά του Κασκάτε για να θεραπεύσουν διάφορες ασθένειες τους μιας και τα νερά των πηγών είναι θαυματουργά και πολύς κόσμος πηγαίνει εκεί για ιαματικά λουτρά.

Βαρκάδα και σινεμά; Έρχεται στο Παρίσι

 

Το μέρος για πολλούς θυμίζει επίγειο παράδεισο. Οι φυσικές πισίνες με τα γαλαζοπράσινα νερά τους σε σταθερή θερμοκρασία στους 37 βαθμούς Κελσίου συμβαίνει να..αχνίζουν πολλά χειμωνιάτικα πρωινά δημιουργώντας μαγικές εικόνες.

Τα λουτρά είναι δωρεάν και η καλύτερη εποχή να τα επισκεφτεί κανείς είναι χειμώνα ή φθινόπωρο όταν δηλαδή δεν υπάρχουν πολλοί τουρίστες.

Ο θρύλος λέει ότι το Κασκάτε ντελ Μουλίνο σχηματίστηκε από αστραπές που έχασαν τον στόχο τους όταν ο Δίας τις πέταξε στον Κρόνο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις ζεστές πισίνες του Κασκάτε ντελ Μουλίνο:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved