Αυτή η πόλη στις Άλπεις θυμίζει το χωριό των Hobbit

Σαν να είσαι στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Είναι ένα μέρος που θα το έχεις δει σε πάμπολλές ταξιδιωτικές λίστες, είτε σε ελληνικές ιστοσελίδες είτε σε ξένες.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων βέβαια η πρόταση είναι βασισμένη σε διαδικτυακά στοιχεία κι όχι σε επιτόπια εμπειρία.

Κι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό που προτείνεις στον άλλον και του το περιγράφεις όταν βασίζεσαι σε εξ ακοής ή εκ Google search λεπτομέρειες απ΄ ό,τι να μην είσαι ο διαμεσολαβητής και να μεταφέρεις από πρώτο χέρι την πραγματικότητα.

Το Χάλστατ λοιπόν είναι με διαφορά από τα πιο διαφημισμένα μέρη της Ευρώπης και αυτό απορρέει και καταλήγει στο ότι αποτελεί ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς με πιστοποίηση από την UNESCO.

Ο κυριότερος λόγος γι΄αυτό είναι το αλατωρυχείο με την υπόγεια λίμνη και η κουπαστή πανοραμικής θέας ψηλά στο βουνό, όπου πρακτικά κρέμεσαι στο κενό, το Skywalk Hallstatt.

Χάλστατ-Νταχστάιν για την ακρίβεια ονομάζεται το χωριό και βρίσκεται χωμένο ανάμεσα στις αυστριακές Άλπεις, ον προσβάσιμο από πολύ περίεργες διαδρομές εφόσον οδηγείς αυτοκίνητο, αλλά σίγουρα θα τραβήξεις ταλαιπωρία ανάμεσα στα βουνά.

Αυτές οι ταινίες να σε κάνουν να θέλεις να ταξιδέψεις.

 

Η καλύτερη και πιο ξεκούραστη επιλογή βέβαια περιλαμβάνει τρία μέσα. Κατ΄ αρχάς το Χάλστατ δεν έχει προφανώς αεροδρόμιο, οπότε θα πρέπει να βρεις μια αυστριακή πόλη κοντά του ώστε απ΄ αυτή να πας εκεί. Η επικρατέστερη επιλογή είναι αυτή που έκανα κι εγώ, από το Σάλτσμπουργκ δηλαδή, μιας και η έτερη, το Ίνσμπρουκ, πιο όμορφη πόλη από το Σάλτσμπουργκ για βάση, έχει περισσότερες αλλαγές μέσων και μεγαλύτερη διάρκεια ταξιδιού.

Από τον σταθμό τρένων του Σάλτσμπουργκ η διάρκεια είναι λίγο πάνω από τις 2 ώρες, με το λεωφορείο να είναι το πρώτο μεταφορικό και να σε πηγαίνει ως το Πουχάιμ, ένα χωριό επίσης ανάμεσα στις Άλπεις, σε μια διαδρομή άνετη και με πολλά ωραία τοπία να δεις.

Από εκεί παίρνεις το τρένο και μέσα σε 20-25 λεπτά είσαι στον σταθμό του Χάλστατ.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πώς μοιάζει αυτή η ονειρική πόλη το Χάλστατ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved